Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Όλες οι εξελίξεις για το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας



Υπό κράτηση θα παραμείνουν όλοι οι κατηγορούμενοι για το τετραπλό φόνο της Αγίας Νάπας αφού το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου απέρριψε σήμερα το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των Παναγιώτη Πένταυκα και Σοφίας Γρηγορίου για αποφυλάκιση τους μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας τον Ιανουάριο του 2017.

 
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέγνωσε τα γεγονότα για τους Χαράλαμπο Ανδρέου και Σωτήρα Νεοφύτου και ζήτησε όπως όλοι οι κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης.
 
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των Loy Dejan και  Μάριου Χριστοδούλου άλλως Μπέννυ δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση τους ωστόσο έφεραν ένσταση οι δικηγόροι των Παναγιώτη Πένταυκα και Σοφίας Γρηγορίου.
 
Αγορεύοντας για αποφυλάκιση του Πένταυκα, ο δικηγόρος του ανέφερε στο Κακουργιοδικείο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του, πως ο μάρτυρας κατηγορίας (Χαράλαμπος Ανδρέου) δεν έδωσε διευκρινήσεις αναφορικά με τα όσα καταλογίζει στο πελάτη του και ισχυρίστηκε πως πρόκειται για εξ ακοής μαρτυρία αφού δεν υπάρχουν περιστατικά που να ενισχύουν τους ισχυρισμούς του μάρτυρα.   
 
Χαρακτήρισε επίσης «αδύνατη» τη μαρτυρία για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης που αντιμετωπίζει ο Παναγιώτης Πένταυκας.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης της Σοφίας Γρηγορίου ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και «η εμπλοκή της είναι ελάχιστη», υποστήριξε πως δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής της και επηρεασμός μαρτύρων, σημειώνοντας ότι η μαρτυρία του Χαράλαμπου Ανδρέου είναι «αδύνατη» για να επιφέρει την καταδίκη της.
 
Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου απέρριψε το αίτημα για αποφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων και μετά το τέλος της διαδικασίας οι Πένταυκας και Γρηγορίου, οδηγήθηκαν από την Αστυνομία στις Κεντρικές Φυλακές.



κυπε