Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Λαμπάδιασε οικία στην Λευκωσία. Γυναίκα υπέστη εγκαύματα



Ελαφρά εγκαύματα υπέστη γυναίκα στην προσπάθειά της να κατασβέσει φωτιά που εκδηλώθηκε στην οικία της.

Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι στις 4.26 το πρωί λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο οικία στην οδό Αργυροκάστρου  στην Έγκωμη. Ανταποκρίθηκαν 3 οχήματα από τους Σταθμούς Πύλης Πάφου και Καϊμακλίου και η ώρα 05.30 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε με την χρήση αυλών τυλιχτήρα από το νερό των οχήματων και 6 αναπνευστικών συσκευών . Γυναίκα, η οποία βρισκόταν εντός της οικίας και προσπάθησε να κατασβέσει την πυρκαγιά έπαθε ελαφριά εγκαύματα και τις παρασχέθηκαν οι Πρώτες βοήθειες από Ασθενοφόρο του Νοσοκομείου το οποίο βρισκόταν στο μέρος του επεισοδίου.

Η γυναίκα  απομακρύνθηκε από την οικία πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η οικία υπέστη εκτεταμένες ζημιές και τα αίτιά της θα διερευνηθούν αργότερα.

Συνολικά από τις 06.00 το πρωί της 4ης Οκτωβρίου μέχρι και τις 06.00 σήμερα η ΠΥ ανταποκρίθηκε σε 33 κλήσεις για βοήθεια , 20 πυρκαγιές, 9 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Χθες η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε φωτιά σε αυτοκίνητο εν κινήσει στο δρόμο Πάφου προς Πόλη Χρυσοχούς παρά το χωριό Μηλιού. Στο όχημα επέβαινε ο οδηγός με την ανήλικη κόρη του. Ανταποκρίθηκαν 2 οχήματα από το Πυροσβεστικό Σταθμό Πόλις Χρυσοχούς. Από την πυρκαγιά το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Κανένας δεν τραυματίστηκε. Πιθανόν αποτσίγαρο που πετάχτηκε από τον οδηγό και πήγε στο πίσω μέρος του οχήματος που ήταν φορτωμένο με πετσέτες, να προκάλεσε την πυρκαγιά.

Η ΠΥ ανταποκρίθηκε επίσης σε τροχαίο στη Λεωφόρο Καλαμών στα Λατσιά.  Ανταποκρίθηκε ομάδα διάσωσης με δύο οχήματα και αποπαγιδεύθηκε ένας 32χρονος ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Εξάλλου στην Πάφο, στο χωριό Λετύμπου ξέσπασε φωτιά χθες το απόγευμα και για την κατάσβεσή της ανταποκρίθηκαν 5 πυροσβεστικά οχήματα , 1 κινητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας, 1 ιδιωτικό καδενοφόρο όχημα και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην περιοχή υπήρχαν και πάρκα φωτοβολταϊκών τα οποία χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν επηρεάστηκαν τελικά από την πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε  ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αριθμό δέντρων και αμπελιών έκτασης περίπου 2 ½ εκταρίων.


κυπε