Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Δείτε γιατί το αεροδρόμιο της Ρόδου τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού



Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς εκατοντάδες επιβάτες αναφέρθηκαν με συμπτώματα έντονου βήχα και έντονο τσούξιμο στα μάτια. Οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου έχουν εκκενωθεί, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για χρήση σπρέι πιπεριού. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι ασφαλείας του αεροδρομίου δεν μπορούν να δηλώσουν με σιγουριά ότι ήταν σπρέι πιπεριού.


Το θέμα αποκάλυψε η βρετανική Mirror, μετά την παραλαβή tweet από συγγενή επιβατών, ο οποίος ανησυχεί έντονα. Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, δεκάδες ταξιδιώτες, στην πλειοψηφία τους τουρίστες, βρίσκονται εκτός terminal, αναμένοντας οδηγίες από τις ελληνικές αρχές, ενώ πολλοί έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια, προκειμένου να ξεπεράσουν τα συμπτώματα.


Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι τουρίστες που βρίσκονται στο σημείο, έχουν αναβληθεί πτήσεις, προκειμένου να ελεγχθεί ο χώρος και να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και που οφείλεται η μεγάλη αυτή αναστάτωση.

Νεώτερες πληροφορίες από ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο, κάνουν λόγο για διαπληκτισμό μεταξύ επιβατών, ο ένας εκ των οποίων χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού μέσα στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα αναμονής, με αποτέλεσμα να διαχυθεί σε όλο το χώρο το χημικό και να προκαλέσει τα έντονα συμπτώματα βήμα και τσούξιμο των ματιών σε έναν ικανό αριθμό επιβατών.



http://www.protothema.gr/greece/article/616917/-alert-ekkenothike-to-aerodromio-tis-rodou-grafei-i-mirror/