Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, ενώ αρχικά πιθανό να παρατηρείται τοπική χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη, στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια.
Το απόγευµα όµως, τοπική συννεφιά ενδέχεται να δώσει µεµονωµένες ελαφρές βροχές, στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευµα τοπικά αυξηµένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές, στα ορεινά, ενώ την Κυριακή και σε περιοχές του εσωτερικού. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.