Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Στο κακουργιοδικείο η υπόθεση του δημοτικού γραμματέα Λάρνακας



Eνώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου αρχίζει το πρωί η εκδίκαση υπόθεσης απόσπασης 35 χιλιάδων ευρώ από επιχειρηματία για μονιμοποίηση παράνομων κατασκευών στο κέντρο διασκέδασης που διαθέτει στην παραλία Μακένζι, για την οποία κατηγορείται ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής.

 
Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής έχει απαγγείλει στο Λευτέρη Εμπεδοκλή τρεις κατηγορίες που αφορούν κλοπή από δημόσιο λειτουργό, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και δήμευση, κατηγορίες τις οποίες ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας αρνήθηκε.
 
Συγκεκριμένα η πρώτη κατηγορία αναφέρει ότι στις 8/9/15 στη Λάρνακα ο Λευτέρης Εμπεδοκλής έκλεψε το χρηματικό ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ από τον Θεοδόση Χρυσοστόμου από τη Λάρνακα, δηλαδή απέκτησε κατοχή του ποσού από το εν λόγω πρόσωπο υπό την ιδιότητα του ως Δημοτικού Γραμματέα του Δήμου Λάρνακας, με σκοπό τη μόνιμη αποστέρηση του από αυτόν.
 
Η δεύτερη κατηγορία αναφέρει ότι κατά τον ίδιο τρόπο και χρόνο με την 1η κατηγορία ,ο Λευτέρης Εμπεδοκλής με ψευδείς παραστάσεις και με σκοπό τη καταδολίευση απέκτησε από τον Θεοδόση Χρυσοστόμου το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ.
 
Η τρίτη κατηγορία αναφέρει ότι ο Λευτέρης Εμπεδοκλής απέκτησε το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ ενώ γνώριζε ότι αυτό αποτελούσε έσοδο από την διάπραξη των γενεσιουργών αδικημάτων που περιγράφονται στις κατηγορίες 1 και 2. Σύμφωνα  με το κατηγορητήριο αναμένεται ότι για την υπόθεση θα κληθούν περίπου 40 μάρτυρες κατηγορίες.
 
Ο Λευτέρης Εμπεδοκλής είχε αφεθεί ελεύθερους με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, δηλαδή κατέβαλε εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, κατέθεσε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list ενώ παρουσιαζόταν τρεις φορές τη βδομάδα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.



κυπε