Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Κατηγορίες Φαίδωνος εναντίον Χρυσόμηλου



Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και υποψήφιος εκ νέου για τη Δημαρχία της Πάφου, σε γραπτή ανακοίνωσή του, επικρίνει τον Άκη Χρυσόμηλο για πρακτικές, όπως υποστηρίζει, που ακολουθεί.Ο κ. Χρυσόμηλος αναμένεται να εξαγγείλει τις επόμενες μέρες την υποψηφιότητα του για το Δήμο της Πάφου, μετά τη στήριξη που όπως φαίνεται να λαμβάνει από τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.


Ο Δήμαρχος Πάφου, σχολιάζοντας τη στήριξη που φαίνεται να δώσουν τα τρία κόμματα στον Άκη Χρυσόμηλο, αναφέρει ότι όταν δεν αναζητούνται κοινές θέσεις ανάμεσα στα κόμματα, αλλά και στον υποψήφιο, στην ουσία "δημιουργούνται βαρίδια και ασήκωτες υποχρεώσεις οι οποίες πρέπει να εξαργυρωθούν στο μέλλον εις βάρος της πόλης και της κοινωνίας. Την ίδια ώρα η διάθεσή του για προσφορά, στην ουσία βρίσκεται υπό την αίρεση των κομμάτων και όχι υπό τη βούληση της κοινωνίας", υποστηρίζει ο κ. Φαίδωνος.

Ο κ. Φαίδωνος σχολίασε και την προσπάθεια του Άκη Χρυσόμηλου, όπωςαναφέρει, να δημιουργήσει έναν κατάλογο από προσωπικότητες της πόλης για να το δημοσιοποιήσει κατά την ημέρα της επίσημης εξαγγελίας της υποψηφιότητάς του.  

Η ενέργεια αυτή αποτελεί, προσθέτει, “εξευτελισμό του εκλογικού σώματος, αλλά και σοβαρή υποτίμηση της προσωπικότητας αυτών που δέχονται την τηλεφωνική πίεση  για να συμπεριληφθούν στον κατάλογο και που μάλλον θα  χρειαστεί μετά την ετυμηγορία των δημοτών της Πάφου να ζητήσουν να διαγράψουν το όνομά τους από τη λίστα αυτή".

Προσθέτει πως η  παρέμβασή του αυτή αντικατοπτρίζει αυτά τα οποία διαχρονικά πίστευε και οφείλει  να πει ότι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχε την ίδια προτροπή για τον καταρτισμό τέτοιου καταλόγου για να δημιουργήσει δυναμική στην υποψηφιότητά του, όμως  αρνήθηκε.

Στο μεταξύ, το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ αποφάσισε την υποστήριξη του πρώην δημοτικού συμβούλου στο Δήμο  Πάφου Άκη Χρυσόμηλου για τη Δημαρχία Πάφου.



κυπε