Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Οκτώ μέρες στο κελί ο ταχυδρομικός υπάλληλος για κλοπή ταχυδρομικών σάκων



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον 37χρονου από τη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις ... κλοπής υλικού που διαβιβάζεται ταχυδρομικώς, κλοπής από το πρόσωπο που έπαθε κλοπή αγαθών κατά την διαμετακόμιση, κλοπής από δημόσιο λειτουργό, κατάχρησης εξουσίας, κλεπταποδοχής και παράνομης κατοχής περιουσίας, αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά την περίοδο 2015 μέχρι τις 9/10/2016 στην Λάρνακα.


Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης χθες το βράδυ ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας αναφορικά με πληροφορία για πιθανή κλοπή ταχυδρομικών σάκων από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ανακόπηκε στη Λάρνακα το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ύποπτος που εργάζεται στο ανταλλακτήριο του ταχυδρομείου στο παλιό Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η Αστυνομία διενήργησε έλεγχο στο αυτοκίνητο του 37χρονου όπου στο κάθισμα του συνοδηγού εντοπίστηκε μία τσάντα που περιείχε ταχυδρομικούς φακέλους με τα στοιχεία συγκεκριμένων προσώπων ως παραλήπτες και ένας άδειος ταχυδρομικός σάκος.

Σε ερώτηση των αστυνομικών ο 37χρονος απάντησε πως είχε κλέψει τα ανευρεθέντα από το χώρο εργασίας του.Στη συνέχεια διενεργήθηκε περαιτέρω έρευνα στο αυτοκίνητο του υπόπτου και στο χώρο αποσκευών εντοπίστηκαν άλλοι τρεις ταχυδρομικοί σάκοι που περιείχαν μεγάλη ποσότητα ταχυδρομικών φακέλων και μικροδεμάτων και 4 κενοί ταχυδρομικοί σάκοι.
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης ορισμένοι από τους φακέλους και κάποια μικροδέματα δεν έφεραν στοιχεία παραληπτών.

Ο ύποπτος συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής περιουσίας και κλεπταποδοχής και όταν οι αστυνομικοί του επέστησαν τη προσοχή στο Νόμο, απάντησε «εν ελάττωμα ξέρω το ότι εν πρέπει να κλέφτω».

Με γραπτή συγκατάθεση του η Αστυνομία προχώρησε στη συνέχεια σε έρευνα στο σπίτι του όπου εντοπίστηκαν 217 ταχυδρομικοί σάκοι που περιείχαν τεράστια ποσότητα ταχυδρομικών φακέλων και μικροδεμάτων και αριθμός άδειων ταχυδρομικών σάκων.

Λόγω του μεγάλου όγκου των ταχυδρομικών σάκων η Αστυνομία χρησιμοποίησε φορτηγό αυτοκίνητο για τη μεταφορά τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας όπου φυλάχτηκαν για να εξεταστούν και να καταγραφούν στη συνέχεια.  Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι οι ταχυδρομικοί σάκοι που εντοπίστηκαν περιέχουν δεκάδες χιλιάδες ταχυδρομικών φακέλων και αρκετές εκατοντάδες μικροδέματα.

Ο ύποπτος ανακρινόμενος παραδέχτηκε την διάπραξη των αδικημάτων και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι προβαίνει σε κλοπές ταχυδρομικών σάκων από την εργασία του τους τελευταίους 18 μήνες. Πρόσθεσε ακόμα πως μετά την παραλαβή του κάθε ταχυδρομικού σάκου από την μεταφορική εταιρεία στο ταχυδρομείο του αεροδρομίου Λάρνακας, σκανάρει με τη χρήση ειδικού μηχανήματος, το περιεχόμενο του, το οποίο στη συνέχεια διαχωρίζεται και διανέμεται στα κατά τόπους επαρχιακά ταχυδρομικά γραφεία.

Ανέφερε επίσης ότι πριν από 18 περίπου μήνες εντόπισε στη δουλειά του για πρώτη φορά ένα ταχυδρομικό σάκο με πλήρες περιεχόμενο αποτελούμενο από γράμματα και μικροδέματα, τον οποίο και έκλεψε. Σημείωσε πως αφού η πρώτη κλοπή του ταχυδρομικού σάκου δεν έγινε αντιληπτή, συνέχισε να κλέβει μέχρι και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ύποπτος στην Αστυνομία μεταξύ των αντικειμένων που υπήρχαν στους σάκους ήταν και χρηματικά ποσά σε διάφορα συναλλάγματα ύψους χιλίων περίπου ευρώ. Στη συνέχεια όπως ισχυρίστηκε ο 37χρονος, από κάποιο σημείο και μετά ένοιωσε εθισμένος στη διάπραξη του αδικήματος.
 
Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ακόμα ότι μεταξύ των ενεργειών της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης είναι και η λήψη περίπου 50 καταθέσεων από πρόσωπα του εργασιακού, φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντος του υπόπτου.

Ο ύποπτος ο οποίος παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του και ο Πρόεδρος του Σώματος ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης του.



kype