Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν από το µεσηµέρι και µετά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς
µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα νότια και νοτιοδυτικά µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.
Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 29 βαθµούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όµως τοπικά στα δυτικά κυρίως παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήµατα χαµηλή νέφωση. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ ενώ η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 19 στα δυτικά και βόρεια παράλια, στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όµως το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, κυρίως στο εσωτερικό, σε κάποιες ορεινές περιοχές καθώς και στα βορειοανατολικά, το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση κατά το τριήµερο.