Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Επιστημονική Ημερίδα του CBTA αφιερωμένη σε αυτούς που έφυγαν από όγκο εγκεφάλου


Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη σε αγαπημένα πρόσωπα που έχασαν τη μάχη για τη ζωή, διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Όγκους Εγκεφάλου (CBTA), το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, στο Ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Η εκδήλωση που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού κ. Γιάννη Γιαννάκη, θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί με την Ημερίδα «Ενώνουμε Δυνάμεις Ενάντια στους Όγκους Εγκεφάλου – Αγωνιζόμαστε – Πιστεύουμε – Ελπίζουμε», όπου κορυφαίοι επιστήμονες διεθνούς κύρους θα μιλήσουν μεταξύ άλλων για τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης και θεραπείας, δίδοντας ελπίδα στους ασθενείς με όγκους εγκεφάλου. Οι ειδικοί οι οποίοι θα πλαισιώσουν το Συνέδριο είναι ο Δρ. Stefaan Van Gool, Ογκολόγος στο Πανεπιστήμιο Leuven του Βελγίου, η Kathy Oliver Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού για Όγκους Εγκεφάλου (IBTA), η Δρ. Μαριλένα Θεοδώρου  Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος, ο Δρ. Βάκης Παπαναστασίου Νευρολόγος, η Δρ. Ανδρειανή Οδυσσέως Κλινική Ογκολόγος, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Πρόεδρος του CBTA Μαρία Σολωμού και η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ Δρ. Άννα Αχιλλεούδη.

 Στη 13:00 θα ακολουθήσει μια σεμνή τελετή, όπου συγγενείς και φίλοι ασθενών με όγκους εγκεφάλου που έφυγαν από τη ζωή, θα σχηματίσουν ένα μεγάλο κύκλο και θα αφήσουν δεκάδες άσπρα μπαλόνια να πετάξουν συμβολικά στον ουρανό. Στο κάθε μπαλόνι θα αναγράφεται το όνομα του αγαπημένου προσώπου που έφυγε… ενώ ο ταλαντούχος χορογράφος Γιώργος Δημόπουλος μαζί με τη χορεύτρια Έλενα Γιαννάκη, θα αναπαραστήσουν την αποδέσμευση της ψυχής από τα δεσμά της ύλης και την αρχή για το αιώνιο ταξίδι…

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε χρόνο στην Κύπρο καταγράφονται περίπου 60 νέα περιστατικά ατόμων με όγκους εγκεφάλου. Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία φανερώνουν, ότι η ανάληψη δράσης για τη στήριξη και θεραπεία ασθενών με εγκεφαλικούς όγκους, αποτελεί αδήριτη ανάγκη.


Χορηγός της εκδήλωσης η Prime Insurance. Στηρίζει ο ΠΑΣΥΚΑΦ.