Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Στο κελί για κλοπές από σπίτια



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης μίας ημέρας εναντίον 47χρονης από τη Ρουμανία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με τρεις διερευνώμενες υποθέσεις που αφορούν κλοπή από υπάλληλο και διαπράχθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι τις 12/03/2017 στην Ορόκλινη και την Αραδίππου.




Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης την Κυριακή το μεσημέρι παραπονούμενος κατήγγειλε στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου ότι μεταξύ των ημερομηνιών 25/12/16 – 12/03/16, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, κλάπηκαν από την οικία του στην Αραδίππου τα χρηματικά ποσά των 200 περίπου ευρώ και 2 χιλιάδων ευρώ, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την καταγγελία στις 28 Δεκεμβρίου 2016 διαπίστωσαν με την σύζυγο του ότι από την οικία τους έλειπε ένα μπλε ρούχινο τσαντάκι με κορδόνι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 200 περίπου ευρώ και το οποίο ανήκε στην 10χρονη κόρη του. Το ποσό των 200 ευρώ η κόρη του τα συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.
Ο παραπονούμενος θεώρησε ότι πιθανόν η κόρη του να έχασε κάπου το τσαντάκι και δεν κατήγγειλε το γεγονός. Την ίδια μέρα ωστόσο μέτρησε χρήματα που είχε κρυμμένα σε ερμάρι του υπνοδωματίου του και βρήκε ότι υπήρχε το ποσό που είχε φυλαγμένο.
Ωστόσο όπως ανέφερε στην καταγγελία του ο παραπονούμενος στις 12/3/17 προχώρησε σε έλεγχο στα χρήματα που βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο του και αντιλήφθηκε ότι από το σύνολο των 5 χιλιάδων έλειπαν οι δύο χιλιάδες ευρώ.   



Ανέφερε ακόμα ότι δεν υπήρξε στην οικία του οποιαδήποτε διάρρηξη και εξέφρασε υποψίες εναντίον της ύποπτης, την οποία εργοδότησε περιστασιακά ως καθαρίστρια, χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε από τους ενοίκους του σπιτιού.
Ασφάλεια έναντι κλοπής δεν υπάρχει ενώ στην οικία δεν υπάρχει εγκατεστημένο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
Ο παραπονούμενος ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι για τις κλοπές στην οικία του είχε ενημερώσει φιλικό του πρόσωπο, ο οποίος του είχε συστήσει την ύποπτη και επίσης εργοδοτούσε περιστασιακά στο σπίτι του ως καθαρίστρια.
Σε έλεγχο που πραγματοποίησε στην οικία του στην Ορόκλινη το φιλικό πρόσωπο του παραπονούμενου, διαπίστωσε ότι έλειπαν ένα σετ χρυσά σκουλαρίκια και ένα δακτυλίδι χρυσό άγνωστης χρηματικής αξίας και προχώρησε σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης.
Σύμφωνα με την καταγγελία του δεύτερου παραπονούμενου στην οικία του δεν έγινε οποιαδήποτε διάρρηξη, ενώ η ύποπτη, που εργάστηκε τελευταία φορά στο σπίτι του τον Σεπτέμβριο του 2016, ήταν το μόνο πρόσωπο που έμπαινε σ’ αυτό χωρίς να είναι παρόν οποιοσδήποτε από τους ενοίκους.
Δεν υπάρχει ασφάλεια έναντι κλοπής στο σπίτι της Ορόκλινης ούτε εγκατεστημένο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
Εξάλλου χθες το πρωί καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης από την αδελφή της συζύγου του πρώτου παραπονούμενου ότι από συρτάρι του υπνοδωματίου της στην οικία της στα Λιβάδια, κλάπηκε ένας χρυσός σταυρός με άσπρο μαργαριτάρι, άγνωστης αξίας.
Η γυναίκα έκανε έλεγχο στην οικία της όταν ενημερώθηκε από την αδελφή της για την κλοπή των 2 χιλιάδων ευρώ από την κατοικία της και τις υποψίες της εναντίον της 47χρονης, έχοντας υπόψη ότι και η ίδια είχε εργοδοτήσει τρεις φορές τον περασμένο Νοέμβριο, την ύποπτη ως καθαρίστρια χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε από τους ενοίκους του σπιτιού.
Σύμφωνα με την γυναίκα δεν έγινε οποιαδήποτε διάρρηξη στην οικία της ενώ δεν υπάρχει ασφάλεια έναντι κλοπής.
Εναντίον της ύποπτης εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και έρευνας και χθες βράδυ η Αστυνομία μετέβη στο σπίτι της στις Κόκκινες και από έρευνες εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια δυο δακτυλίδια χρώματος χρυσού.



Ανακρινόμενη στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου η 47χρονη αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη της στην υπόθεση, ενώ οι παραπονούμενοι που κλήθηκαν να ελέγξουν τα δύο δακτυλίδια δεν τα αναγνώρισαν ως δικά τους.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα κράτησης μίας ημέρας εναντίον της 47χρονης.



ΚΥΠΕ