Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Έξι μέρες υπό κράτηση για ποσότητα κάνναβηςΤο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον νεαρού 20 χρόνων, άνεργου, από τη Δερύνεια για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β σε άλλο πρόσωπο, κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β από άλλο πρόσωπο, χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, κατοχής σκεύους κατασκευασμένου για χρήση κάνναβης, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.


Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, χθες μεταξύ των ωρών 14.45 – 15.20 μέλη της ΥΚΑΝ ερεύνησαν κατόπιν συγκατάθεσής του, την οικία του 20χρονου στη Δερύνεια και κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν ένα χειροποίητο τσιγάρο, 22 γραμμάρια κάνναβης, ένα μαχαίρι, μία ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ. Όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν από την Αστυνομία και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Στη συνέχεια ο 20χρονος υπέδειξε σημείο στο κλιμακοστάσιο διπλανής οικίας που είναι ακατοίκητη, στο οποίο υπήρχε ξηρή φυτική ύλη κάνναβης συνολικού βάρους περίπου 430 γραμμαρίων.

Επίσης σε κλειστή βεράντα της ακατοίκητης κατοικίας τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν ύστερα από υπόδειξη του 20χρονου, ξηρή φυτική ύλη κάνναβης βάρους 20 γραμμαρίων.

Ο νεαρός συνελήφθη, τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες.


κυπε