Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ο Νικόλας Σύρος και πάλι στη Βόρεια Ισπανία


Ο Νικόλας Σύρος και ο Κώστας Σύρος, προσκεκλημένοι του Κοινωνικοπολιτικού Φιλελληνικού Συλλόγου “Periplo” (Περίπλους), θα πραγματοποιήσουν δύο συναυλίες στη Βόρεια Ισπανία.


Στις 31 Μαρτίου θα συμμετάσχουν στη 2η Ελληνική Ημερίδα του Ρωμαϊκού Μουσείου της πόλης Ιρούν (στα γαλλοϊσπανικά σύνορα), που φέτος θα τιμήσει τους δημοτικούς χορούς και τη μουσική της χώρας μας. 




Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία με θέμα «Ελληνικοί χοροί από την Αρχαιότητα στο σήμερα», από την φιλόλογο María de Paz López. Θα ακολουθήσει μουσική παράσταση από τον Νικόλα Σύρο (μπουζούκι, φωνή), τον Κώστα Σύρο (κιθάρα, φωνή) και τη Βίκυ Ρούσκα (φωνή), κατά την οποία θα γίνει σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ελληνική μουσική και τα διάφορα είδη που παρουσιάζει (δημοτικά, παραδοσιακά, ρεμπέτικα, λαϊκά, έντεχνα). Την ημερίδα διοργανώνουν το Ρωμαϊκό Μουσείο Oiasso και το Δημαρχείο του Ιρούν, σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Periplo”.



Τη βραδιά της Πρωταπριλιάς θα δοθεί η δεύτερη συναυλία, στην παραθαλάσσια τοποθεσία Ισλάρες της Κανταβρίας. Πρόκειται για ένα κάλεσμα προς όλους τους φίλους του “Periplo”, αλλά και προς οποιονδήποτε θέλει να απολαύσει μια γνήσια ελληνική μουσική βραδιά, με ελληνικό φαγητό, χορό και πολύ κέφι.


Περισσότερες πληροφορίες: www.asociacionperiplo.es