Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε ποιος και που βίασε και στραγγάλισε Βρετανίδα διπλωμάτη

Ο ύποπτος για τη δολοφονία της συνελήφθη «την αυγή», σημείωσε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αυτός δεν ήταν ακόμη σε θέση να διευκρινίσει περαιτέρω σε σχέση με τον φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποιο «πολιτικό κίνητρο» για το έγκλημα αυτό. Κι άλλη πηγή των δυνάμεων ασφαλείας απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχαν πολιτικά κίνητρα και σημείωσε ότι πρόκειται καθαρά για μια εγκληματική ενέργεια. 
Χθες αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας είχε αναφερθεί στην υπόθεση η Βρετανίδα να έπεσε θύμα βιασμού.
Η Ρεμπέκα Ντάικς, η οποία εργαζόταν στο Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης (DFID) της βρετανικής πρεσβείας στη Βηρυτό, βρέθηκε νεκρή το Σάββατο το βράδυ στη βόρεια Βηρυτό, με ένα κορδόνι τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό της, ενώ το άψυχο σώμα της έφερε σημάδια στραγγαλισμού.
«Όλοι στην πρεσβεία σοκαρίστηκαν και λυπήθηκαν βαθιά από την είδηση αυτή» είπε ο πρεσβευτής της Βρετανίας Χιούγκο Σόρτερ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της «Μπέκι».
«Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο της αγαπημένης μας Ρεμπέκα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταλάβουμε τι έγινε», αναφέρει η οικογένειά της σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σπάνια διαπράττονται τέτοιου είδους εγκλήματα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, η οποία θεωρείται σχετικά ασφαλής για τους τουρίστες και τη σημαντική κοινότητα ξένων που διαμένει εκεί.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ