Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Συννεφιασμένος ο καιρός στην Κύπρο


Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.
 
Σήμερα θα υπάρχουν αυξημένες μέσες ή και ψηλές νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά, στα ανατολικά το απόγευμα, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά αργότερα, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Πέμπτη αρχικά θα εμφανίζονται αυξημένες μέσες νεφώσεις αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
 
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
 
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές, το απόγευμα και το βράδυ, ενώ το βράδυ πιθανό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ