Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

"16 παραλίες στην Πάφο, με γαλάζια σημαία...!"


 Εξαιρετικής  ποιότητας είναι τα νερά της Πάφου, αφού σύμφωνα με  επίσημα στοιχεία από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και την ΣΑΥΜΕΠΑ η επαρχία Πάφου εξασφάλισε και για το 2018,  16 γαλάζιες σημαίες... !
Ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Ματθαίος Ιεροκηπιώτης τόνισε ότι η επαρχία Πάφου συνεχίζει μια εξαιρετική παράδοση με σπουδαίες  παραλίες, οι οποίες έχουν κρυστάλλινα νερά και παίρνουν σημαντικότατες διακρίσεις. Φέτος θα βραβευθούν συνολικά 16 παραλίες  με γαλάζια σημαία. Η εκδήλωση για την παράδοση των γαλάζιων σημαίων για το 2018, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαίου στις 11.30 το πρωί στα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου στην παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Κώστα Καδή και εκπρσοσώπων του Δήμου Πάφου, του ΚΟΤ και της ΣΑΥΜΕΠΑ.
        Στην Πάφο , τον τιμητικό τίτλο εξασφάλισαν οι παραλίες  Δημοτικά Μπάνια, Βρυσούθκια Α, Βρυσούθκια Β, Αλυκές, Παχύαμος και Φάρος. Στη Γεροσκήπου οι παραλίες Δημοτική παραλία και Παχύαμος 1, στην Πόλη Χρυσοχούς οι παραλίες Δημοτική Παραλία και Δασούδι, στο Νέο Χωρίο οι παραλίες Σούλι, Ξησταρόκαμπος και Χάλαβρο και στην Πέγεια οι παραλίες Κόλπος Κοραλλίων και Λαουρού και Καφίζη. 
       Ο  Ματθαίος Ιεροκηπιώτης αναφέρθηκε και στη γαλάζια σημαία, που διατηρήθηκε, για άλλη μια χρονιά στα Δημοτικά Μπάνια: "Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή, που και φέτος η παραλία των Δημοτικών μας Μπάνιων εξασφάλισε γαλάζια σημαία. Αυτό φανερώνει ξεκάθαρα, την εξαιρετική ποιότητα των νερών μας. Παράλληλα, όμως αυτή η τιμητική διάκριση μας γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες ο καθένας από την δική του πλευρά να συμβάλουμε, για να έχουμε ολόχρονα καθαρές θάλασσες..."