Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Θα συνεχιστούν οι βροχές στην Κύπρο


Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, στο εσωτερικό, αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κοντά στα παράλια.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς και αρχικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο, το πρωί ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα παράλια πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν νωρίς το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα υπήνεμα, το πρωί, ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, στο εσωτερικό, αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κοντά στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς και αρχικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
 
Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά και ως επί το πλείστον το μεσημέρι και το απόγευμα. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη Δευτέρα αναμένεται μικρή περαιτέρω άνοδος, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.