Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Δείτε πόσο χρονών είναι η νεότερη υποψήφια των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία



Με το κυβερνών κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής στις πρόωρες εθνικές εκλογές της γειτονικής χώρας, που θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου μια μαθήτρια, μόλις 18 ετών! Η Ελίφ Νουρ Μπαϊράμ κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής στην επαρχία Κοτζαελί, στη βορειοδυτική Τουρκία με το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).


Τα πολιτικά κόμματα στην Τουρκία κατέθεσαν την Δευτέρα τις λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι θα εκλεγούν με βάση την θέση που θα καταλάβει το όνομά τους στη λίστα και με το ποσοστό που θα λάβει το κόμμα τους στις εκλογές. Μετά την απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου το περασμένο έτος να μειωθεί το όριο ηλικίας των υποψηφίων βουλευτών από τα 25 στα 18 έτη, στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου 57 από τους υποψήφιους βουλευτές είναι κάτω των 25 ετών.

«Είναι πολύ καλό να ζεις σε μια χώρα που εμπιστεύεται τους νέους. Ας ελπίσουμε ότι θα μου δοθεί η δυνατότητα να κάνω έργα που θα είναι χρήσιμα για το έθνος μου. Ήθελα να γίνω βουλευτής από όταν ήμουν παιδί», δήλωσε η 18χρονη μαθήτρια, που η περιοχή στην οποία έχει θέσει υποψηφιότητα αντιπροσωπεύεται στη βουλή από 11 βουλευτές.

Η ίδια, πρόσθεσε πως έχει την υποστήριξη της οικογένειας της στο εγχείρημά της ενώ ο πατέρας της, Αντνάν Μπαϊράμ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον πρόεδρο Ερντογάν «που πάντα δίνει έμφαση στο ρόλο των νέων».



https://www.protothema.gr/world/article/789849/mia-18hroni-mathitria-i-neoteri-upopsifia-ton-vouleutikon-eklogon-stin-tourkia/