Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Κατακλυσμός Πάφος. Απόψε τραγουδά ο Χρήστος Μενιδιάτης στο Κάστρο


Με κεντρικό άξονα το συνδυασμό του λαϊκού πολιτιστικού στοιχείου με τη σύγχρονη ψυχαγωγία  συνεχίζονται και απόψε  οι  τριήμερες εκδηλώσεις "Γιορτή Κατακλυσμού", που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου.
 
Το πρόγραμμα της Γιορτής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, περιλαμβάνει ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στην Πλατεία Κάστρου, κάθε βράδυ του τριημέρου και θαλάσσια αγωνίσματα, το απόγευμα της Δευτέρας, στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.
 
Ξεχωρίζουν η συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων των Ποντίων ομογενών και των Αρμενίων και η μεγάλη συναυλία του Χρήστου Μενιδιάτη, το βράδυ απόψε.
 
Χθες Σάββατο στις 8.00 μ.μ. στην  Πλατεία Κάστρου το  Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα περιλάμβανε  ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών, κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς  από το Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού  Ομίλου ``Ιεροί Κήποι`` Γεροσκήπου, ελληνικοί λαϊκοι χοροί  από τη Σχολή ``Κύπρος - Μάσσαρι``, Αρμένικοι χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα “SIPAN” του   Πανεθνικού Αρμενικού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Κύπρου .
 
Απόψε στις 8.00 μ.μ. στην - Πλατεία Κάστρου το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλη  συναυλία από τον Χρήστο Μενιδιάτη και την ορχήστρα του με την συμμετοχή της  Μαρίνας Αγγέλου.
 
Αύριο  Δευτέρα 28 του Μάη στις 17:00  στο  Λιμανάκι στην Κάτω Πάφο διοργανώνεται και φέτος τα θαλάσσια αγωνίσματα  με την συνεργασία του Δήμου Πάφου, Ναυτικού Ομίλου  Πάφου. Πολιτιστικού Συνδέσμου Κάτω Πάφου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Παναγίας Θεοσκέπαστης. 
 
Εξάλλου στις    8.00 μ.μ. το βράδυ στην  Πλατεία Κάστρου το  Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει λαϊκούς  χορούς  και τραγούδια από τον Πολιτιστικό  Όμιλο ``Βασιλιτζιά`, ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς  από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Γεωργία, από το Χορευτικό Συγκρότημα ``Ρωμιοσύνη``.  
 
Η είσοδος  για το κοινό  είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ