Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Έρχονται στην Κύπρο βροχές και καταιγίδες

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, αρχικά, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις.
Το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα  κυρίως σε περιοχή του εσωτερικού και ανατολικά. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, και στα νότια παράλια ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και στα νότια το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα στην Καρπασία και πιθανό μεμονωμένη βροχή στα βορειοδυτικά. Τοπικά κατά τις αυγινές ώρες θα σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και περιοχή στο εσωτερικό. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται σκόνη. Το Σάββατο, η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ από την Κυριακή και μετά θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.