Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Δείτε ποια πρωτοφανής υπόθεση κατέληξε στα Κυπριακά δικαστήρια. Διήρκεσε οκτώ χρόνια



Μια πρωτοφανής υπόθεση απασχολεί για 8 χρόνια τα κυπριακά δικαστήρια και αφορά τις διαφορές δύο διαζευγμένων με θύματα τα δυο ανήλικα παιδιά τους. 


Ο πατέρας, εκπαιδευτικός οδήγησε τη σύζυγο του στα δικαστήρια γιατί σε δύο περιπτώσεις το 2010 καθυστέρησε να του παραδώσει το ένα από τα δύο παιδιά τους για μισή ώρα. 

Το παιδί είχε καθυστερήσει να τελειώσει το μάθημα του σε φροντιστήριο αγγλικών και η μητέρα πρότεινε στον πρώην σύζυγο της, να αναπληρώσει τη μισή ώρα καθυστέρησης επιστρέφοντας το παιδί αργότερα. Η αγωγή του πατέρα απορρίφθηκε από το δικαστήριο, με την επισήμανση πως δεν υπήρχε πρόθεση της μητέρας να παραβιάσει το δικαστικό διάταγμα για την παράδοση του παιδιού σε συγκεκριμένη ώρα. Η απόφαση δεν άφησε ικανοποιημένο τον πατέρα ο οποίος έκανε έφεση.

Όλη αυτή η διαδικασία διήρκεσε 8 χρόνια και το εφετείο χθες απέρριψε και πάλι την απαίτηση του πατέρα επισημαίνοντας πως τα παιδιά δεν μπορεί να γίνονται «αντικείμενα» παράδοσης παραλαβής μεταξύ των χωρισμένων γονέων. Όσο διαρκούσε η δικαστική διαδικασία για την ημίωρη καθυστέρηση, ο πατέρας έκανε και άλλες ενέργειες μέσω δικαστηρίων για το θέμα των καλοκαιρινών διακοπών των παιδιών κλπ



https://www.protothema.gr/greece/article/790147/kupros-sto-dikastirio-okto-hronia-gia-mia-kathusterisi-duo-oron/