Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Την κακοποιούσε επί σερά ετών ο άντρας της και τελικά την έσφαξε



Σε κλίμα ανείπωτου θρήνου για τον άδικο χαμό μιας γυναίκας που επί χρόνια κακοποιούσε ο άνδρας της και τελικά τη σκότωσε, όταν εκείνη αποφάσισε να αντιδράσει και να του ζητήσει να χωρίσουν, έγινε η κηδεία της 45χρονης Βάιας Γκανιά, στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων. 





Κορυφαίες στο «χορό» του θρήνου οι δύο κόρες της άτυχης γυναίκας, ηλικίας 21 και 14 ετών οι οποίες πλέον προσπαθούν να συνέλθουν οι ίδιες από το σοκ της δολοφονίας της μητέρας τους και παράλληλα να στηρίξουν και να αναστήσουν τον τετράχρονο αδελφό τους, που έγινε μάρτυρας της σφαγής της Βάιας.



Η άτυχη νοσηλεύτρια έπεσε νεκρή από τα χέρια του ανθρώπου που είχε ερωτευθεί και δεν είχε διστάσει να ακολουθήσει στα δεκαέξι της χρόνια, πιστεύοντας ότι μαζί του θα ζούσε μια ζωή ευτυχισμένη και ανέφελη. Τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά και η δολοφονία μοιάζει σαν προαναγγελθείσα τραγική κατάληξη: Οι καυγάδες συνεχείς, η ζήλια του συζυγοκτόνου αφόρητη, παρότι εκείνος ήταν που είχε αποκτήσει παιδί εκτός γάμου, το οποίο είχε αναγνωρίσει.



Σήμερα, επρόκειτο να συζητηθούν στο δικαστήριο των Τρικάλων τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η Βάια σε βάρος του συζύγου της. Αν είχε κινηθεί λίγο πιο γρήγορα ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά για εκείνη. Αντί για το δικαστήριο, όμως, που ίσως έδινε διέξοδο στη μαρτυρική της ζωή, η 45χρονη γυναίκα κηδεύτηκε πριν από λίγο. Ο θρήνος, εναλλασσόταν με την οργή για τον δράστη, ο οποίος με κυνισμό παραδέχθηκε ότι τη σκότωσε γιατί τη ζήλευε. Οι συγγενείς του, φοβούμενοι τις αντιδράσεις της οικογένειάς της και ενδεχόμενα αντίποινα δεν πήγαν στην κηδεία της. Ακόμη και η αδελφή της άτυχης νοσηλεύτριας που έχει παντρευτεί αδελφό του δράστη, στάθηκε παράμερα από την υπόλοιπη οικογένεια.



Δικηγόροι του συζυγοκτόνου: Τη σκότωσε όταν του μίλησε με μειωτικό τρόπο




Την υπερασπιστική τακτική του 50χρονου σκιαγραφούν στο μεταξύ οι συνήγοροί του, Νικόλαος Αλεξίου και Στέφανος Μπέης, οι οποίοι σε δήλωσή τους σημειώνουν ότι ο κατηγορούμενος είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και υποστηρίζουν ότι βρέθηκε σε κατάσταση βρασμού και ψυχικής ορμής όταν το θύμα του μίλησε με έντονο και μειωτικό τρόπο ως οικογενειάρχη και ως άνδρα.


Αναλυτικά η δήλωση των δικηγόρων έχει ως εξής: 




«Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε συντετριμμένος στον κο Εισαγγελέα. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του από τον κο Ανακριτή. Η ψυχολογική του κατάσταση είναι αθλία. Πρόκειται για την κορύφωση μιας οικογενειακής τραγωδίας. Εντοπίζουμε και τοποθετούμε τα αίτια με το δεδομένο της εμφανούς και αυτονοήτου αιφνίδιας υπερέντασης και έκρηξης των συναισθημάτων και του πάθους, τα οποία τον κατέκλυσαν συνεπεία των όσων με έντονο και απολύτως μειωτικό τρόπο ως οικογενειάρχη και ως άνδρα απηύθυνε σε αυτόν η εκλιπούσα. Έτσι χωρίς συνείδηση και αντίληψη, σε αυτή την κατάσταση βρασμού και ψυχικής ορμής, επήλθε η μοιραία κατάληξη. Δεν υπήρχε προμελέτη του και ούτε συνειδητή πράξη του, δηλώνει συντετριμμένος και χωρίς να μπορεί να κατανοήσει ακόμη τι έχει συμβεί»



https://www.protothema.gr/greece/article/789863/aulaia-sti-marturiki-tis-vaias-gania-thrinos-kai-orgi-stin-kideia-tis-45hronis/