Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Μέχρι και 8 βαθμούς αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα

Από αστάθεια θα χαρακτηρίζεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο με τα ορεινά και το εσωτερικό να επηρεάζονται από βροχοπτώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ πριν το μεσημέρι αναμένεται να είναι αίθριος ο καιρός, μετά το απόγευμα σε ορεινά και εσωτερικό θα αναμένονται βροχές ή καταιγίδες ενώ είναι πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη. Στα παραλία, σύμφωνα πάντα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, η πιθανότητα βροχής είναι πολύ μικρή.
Όσον αναφορά στις θερμοκρασίες, από την Τρίτη αναμένεται αισθητή μείωση της θερμοκρασίας στα ορεινά και στο εσωτερικό, πέφτοντας μέχρι και στους 25 βαθμούς. Η μείωση αναμένεται να φτάσει στους 8 βαθμούς, αφού οι θερμοκρασίες τις προηγούμενες ημέρες κυμαίνονταν στους 33 βαθμούς κελσίου. Οι θερμοκρασίες στα παράλια αναμένεται να κυμανθούν στους 25- 26 βαθμούς. Οι μέσες θερμοκρασίες για την εποχή είναι 31 βαθμοί στο εσωτερικό και 26-27 στα παράλια.
Τέλος, αναμένεται νέα «επίσκεψη» σκόνης από τα ανατολικά από το βράδυ της Κυριακής και δεν αποκλείεται σε κάποιες περιοχές τα επίπεδα να είναι υψηλά.
Εξάλλου, το απόγευµα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί µέχρι βορειοδυτικοί, µέτριοι, 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα ορεινά πιθανό να σηµειωθεί µεµονωµένη βροχή ή καταιγίδα, το απόγευµα. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί µέχρι βορειοδυτικοί, µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα παράλια και στους 21 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το απόγευµα αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή περαιτέρω άνοδο.
Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.