Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Συννεφιά το επόμενο τριήμερο στην Κύπρο


Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις.
Στα δυτικά και στα βόρεια αναμένεται παροδικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά, κυρίως στα νοτιοδυτικά, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.
 
Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο αρχικά, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κυρίως στα δυτικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και στα νότια όπως και στα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα νότια και νοτιοδυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα δυτικά παραλία, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ενώ κατά τις αυγινές ώρες στα δυτικά και στα βόρεια αναμένονται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά, κυρίως στα νοτιοδυτικά, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.
 
Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή και πιθανό καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και περιοχές στο εσωτερικό.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Παρασκευή και μικρή άνοδο μέχρι την Κυριακή.