Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Έσφαξε τη γυναίκα του μπροστά στα παιδιά του



Συγκλονισμένη είναι από το απόγευμα της Δευτέρας η μικρή κοινωνία του Μεγαλοχωρίου Τρικάλων που βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα νέο δυσάρεστο συμβάν, σχεδόν 10 μήνες μετά την ανθρωποκτονία με θύτη και θύμα δυο αδέλφια.


Ένα νέο άγριο φονικό ήρθε να σημαδέψει την ήσυχη ζωή του χωριού, με θύτη αυτή τη φορά έναν άνδρα 50 περίπου χρόνων και θύμα τη σύζυγό του, περίπου 45 χρόνων.

Το ζευγάρι δεν καταγόταν από το Μεγαλοχώρι, διέμενε ωστόσο εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μιας και η γυναίκα εργαζόταν σε νοσοκομείο της Λάρισας ενώ ο σύζυγός της απασχολούνταν ως υπάλληλος σε εταιρία οικοδομικών υλικών σε μεγάλο δημοτικό διαμέρισμα της Δημοτικής Ενότητας Κόζιακα.

Ο 50χρονος άνδρας, μπροστά στα μάτια του τρίτου τους παιδιού, ηλικίας 4 ετών και του εγγονιού τους, παιδί της μεγάλης κόρης της οικογένειας, ηλικίας επίσης τεσσάρων ετών,  σκότωσε με απανωτές μαχαιριές την άτυχη Βάια Γκάνια, η οποία μάλιστα έχει υπάρξει και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου στο Τοπικό Συμβούλιο Γοργογυρίου, χωριό του άντρα της, στις εκλογές του 2014. Μάλιστα πρωταγωνιστούσε σε ένα από τα βίντεο της παράταξης Παπαστεργίου τότε. 


Σύμφωνα με πληροφορίες οι γείτονες δεν άκουσαν κάποιο καυγά μεταξύ του ζευγαριού, ενώ το φονικό φαίνεται πως αποκάλυψαν τα δύο παιδιά, τα οποία τρομαγμένα και κλαίγοντας έτρεξαν έξω από το σπίτι της οικογένειας και ειδοποίησαν μια γειτόνισσα: «Η μαμά δεν κουνιέται», έλεγε το ένα, «η γιαγιά κάτι έπαθε» φώναζε το άλλο.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι γείτονες μπροστά στην έκκληση για βοήθεια των παιδιών, έσπευσαν και αντίκρισαν το θύμα αιμόφυρτο εντός της οικίας που διέμεναν.Στο σημείο του συμβάντος κλήθηκε η Αστυνομία, ιατροδικαστής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που βρέθηκαν μπροστά σ’ ένα σοκαριστικό θέαμα, με την γυναίκα να κείτεται νεκρή εντός της οικίας από τα χέρια του δράστη συζύγου.

Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Μετά το έγκλημά του, ήταν αυτός που ειδοποίησε τη μεγάλη κόρη. Φέρεται μάλιστα να της είπε «έλα να μαγειρέψεις για τη μάνα σου τώρα». 

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 50χρονος, που σήμερα έχει την ονομαστική του εορτή, είχε καλέσει τη γυναίκα του στο σπίτι προκειμένου να συζητήσουν σε μια προσπάθεια να τα ξαναβρούν. Ωστόσο, όταν εκείνη πήγε στο σπίτι, εκείνος δεν άργησε να πάρει ένα κουζινομάχαιρο και να την χτυπήσει στην κοιλιά και τον θώρακα, κόβοντας γρήγορα το νήμα της ζωής της. 

Σύμφωνα με όσα είπε στο trikalaola.gr ο πεθερός της μεγάλης κόρης της οικογένειας κ. Γιώργος Χαρακόπουλος (κρατάει και τα παιδιά της οικογένειας τώρα) το θύμα είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα πριν λίγες μέρες τον άντρα της και δολοφόνο , καθώς οι καυγάδες ήταν συχνοί και κατέληγαν σε ξυλοδαρμό.

«Την ζήλευε υπερβολικά και χωρίς λόγο», λέει στην κάμερα ο κ. Χαρακόπουλος.

Οι άνθρωποι που ζούσαν -έστω από απόσταση- καθημερινά τα προβλήματα του ζευγαριού, μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ. Πρόκειται για τους γείτονες και όσο κι αν ισχύει το… τα εν οίκω μη εν δήμω, στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως τα του… οίκου δεν γινόταν να παραμείνουν «ιδιωτικά». Κι αυτό διότι οι καυγάδες του ζευγαριού ήταν πολύ συχνοί και έντονοι.

Μια γυναίκα αποκαλύπτει πως πριν λίγο καιρό η 45χρονη της είχε χτυπήσει την πόρτα, καλώντας σε βοήθεια. Σύμφωνα με την ίδια, ο σύζυγός της τότε «την κυνηγούσε με μαχαίρι για να την σφάξει»!

Η ίδια μιλά και για τα ασφαλιστικά μέτρα που φέρεται να είχε κάνει η άτυχη γυναίκα, αλλά και για ένα ακόμη σημαντικό γεγονός. Αποκαλύπτει πως εκείνη την ημέρα, που η Βάια Γκάνια ζητούσε βοήθεια, εγκατέλειψε το σπίτι της. Είχε μαζί της μια βαλίτσα και το μικρό τους παιδί και για λίγο καιρό δεν επέστρεψε.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, λίγο καιρό μετά ο σύζυγός της φέρεται να πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου εργάζονταν και να την έπεισε να επιστρέψει. Όπως φάνηκε, για τελευταία φορά.



https://www.protothema.gr/greece/article/789615/o-suzugoktonos-ton-trikalon-eihe-apeilisei-kai-sto-parelthon-na-sfaxei-ti-gunaika-tou/