Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Νεφώσεις και βροχές το απόγευμα στην Κύπρο


Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, και στα νοτιοδυτικά το απόγευμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και στα νοτιοδυτικά το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 
 
Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 12 στα ψηλότερα ορεινά. 
 
Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, όμως νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά