Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κύπρο. Αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη.


Σήµερα το πρωί ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, από µέσες νεφώσεις, που δυνατό να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Το απόγευµα ο καιρός θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος, από ψηλές κυρίως νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Στα ορεινά θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα παράλια και γύρω στους 27 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς, 3 µποφόρ αλλά αργότερα στα δυτικά µέχρι µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά αργότερα στα δυτικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα και το βράδυ θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.
Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεαταβολή.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή περαιτέρω πτώση.
Πηγή: ΚΥΠΕ