Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Αυτός κατέληξε 14 χρόνια στο κελί για σεξουαλική εκμετάλλευση 14χρονης

Επικυρώθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο η ποινή φυλάκισης 14 ετών που επιβλήθηκε σε 74χρονο για σεξουαλική κακοποίηση 14χρονου κοριτσιού, την οποία εκμεταλλευόταν για χρονιά ο καταδικαστείς.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 20 Φεβρουαρίου 2018 και περί ώρα 19:10 περιπολικό της Αστυνομίας πλησίασε σταθμευμένο όχημα σε χωματόδρομο παρά τον αυτοκινητόδρομο Αμμοχώστου-Λάρνακας.  Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι εντός του οχήματος καθόταν στη θέση του οδηγού ο 74χρονος. Στη θέση του συνοδηγού καθόταν η ανήλικη, από τη Μολδαβία.  Ο 74χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς «Ήντα που θέλετε ολάν τωρά, εν συγγένισσα μου η κορού τζιαι ήταν να την πάρω Αγία Νάπα τζιαι έχασα το δρόμο».

Σε έρευνα που διενεργήθηκε εντός του αυτοκινήτου του74χρονου, εντοπίστηκε ένα σωληνάριο με λιπαντικό, ζελέ, και μια συσκευασία «ERVIΑGRA» με ετικέτα στην τουρκική γλώσσα.  Η εν λόγω συσκευασία ήταν φαρμακευτικό προϊόν για το οποίο δεν είχε εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Νόμου.

Η ανήλικη με τη συγκατάθεση της εισήλθε στο αστυνομικό όχημα, όπου και μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας.  Κατά τη διαδρομή ξέσπασε σε λυγμούς και ανέφερε πως ο πραγματικός λόγος που είχε συναντηθεί με τον 74χρονο εντός του οχήματος του, ήταν για να έλθουν σε σεξουαλική επαφή επί πληρωμή, κάτι όπως ανέφερε που συνέβαινε για αρκετό καιρό.  Ανέφερε ακόμη ότι γνώρισε εντελώς τυχαία τον 74χρονο, όταν τον συνάντησε στο προαύλιο της εκκλησίας του χωριού Σωτήρα, στο οποίο διέμενε με τη μητέρα και την αδελφή της. 

Αρχικά ο 74χρονος έδινε χρήματα τόσο στην ίδια όσο και στην αδελφή της, οι οποίες είναι ορφανές από πατέρα, αφού αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.  Ακολούθως ο 74χρονος, όπως καταγράφεται στην απόφαση, άρχισε να μεταφέρει την ανήλικη στο σχολείο της, ενώ τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2016 αυτή τον ακολούθησε, χωρίς τη συγκατάθεση της μητέρας της, σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, όπου διέμενε μαζί του για περίοδο περίπου 4 μηνών.  Η σεξουαλική επαφή με τον 74χρονο άρχισε όταν η ανήλικη του ζητούσε χρήματα και αυτός της έλεγε πως για να συνεχίσει να της δίνει χρήματα θα έπρεπε να έχει σεξουαλική επαφή μαζί του. Αυτή ενέδωσε, και ο 74χρονος άρχισε να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί της, έναντι χρηματικής αμοιβής. Όταν δε σε κάποιες περιπτώσεις αυτή δεν υπέκυπτε στις ορέξεις του, αυτός της έλεγε «ε μείνε τζιαμέ απένταρη και αδέκαρη».      

Μετά την πιο πάνω εξέλιξη, ο 74χρονος αντιμετώπισε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας-Αμμοχώστου αριθμό σοβαρών κατηγοριών, οι οποίες αφορούσαν κυρίως σε σεξουαλικής φύσεως αδικήματα εις βάρος της ανήλικης.

Ο 74χρονος παραδέχθηκε ενοχή και του επιβλήθηκε ποινή 14 ετών, ωστόσο προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ισχυριζόμενος ότι καταδικάστηκε λανθασμένα σε μερικές από τις κατηγορίες, ενώ χαρακτήρισε έκδηλα υπερβολική την ποινή.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο ανέφερε πως «ο 74χρονος, αφού κατάφερε να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με την ανήλικη, βοηθώντας την οικονομικά και άλλως πως, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο του που δεν ήταν άλλο από του να ασελγεί ποικιλοτρόπως επί του σώματος της. Γύρω στο Φεβρουάριο του 2016, και  πριν ακόμη αυτή συμπληρώσει τα 15 της χρόνια, της επιτέθηκε άσεμνα. Μάλιστα της υποσχέθηκε πως θα της έδιδε μεγαλύτερο χρηματικό ποσό, αν δεχόταν να κάνει σεξ μαζί του.  Το σχέδιο του είχε  και συνέχεια αφού παρέσυρε την ανήλικη σε διαφυγή, διαπράττοντας έτσι και το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου από νόμιμη κηδεμονία (5η κατηγορία)».  

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η απόφαση «την μετέφερε παράνομα από την επαρχία Αμμοχώστου στην επαρχία Λευκωσίας, για να διαμένει και διέμενε μαζί του για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Οι λόγοι της αρπαγής και της διαμονής στον ίδιο χώρο προφανείς.  Στην επαρχία Λευκωσίας, ήρθε σε συνουσία μαζί της μέσω παιδικής πορνείας. Σε συνουσία μαζί της μέσω παιδικής πορνείας, ήρθε και στο χωριό στην Αμμόχωστο, σε μεταγενέστερες ημερομηνίες. Εκείνο το οποίο προκύπτει, είναι πως όλες οι ενέργειες και η εν γένει συμπεριφορά του74χρονου, είχαν ένα και μοναδικό στόχο, να τον αφήνει η ανήλικη, με δέλεαρ τα χρήματα και άλλες παροχές όπως φαγητό, ενδύματα κλπ.,  να ασελγεί κατ΄ εξακολούθηση επάνω της».

Καταλήγοντας στην απόφαση το πρωτόδικο Δικαστήριο, και ως προς το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στον 74χρονο, το Κακουργιοδικείο τόνισε πως «όσοι διαπράττουν αξιόποινες πράξεις εις βάρος των παιδιών, βρίσκονται αντιμέτωποι με αυστηρές ποινές.   Στην περίπτωση τέλεσης σεξουαλικών πράξεων με παιδί οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω παιδικής πορνείας, ως ο Νόμος ορίζει, η ποινή φυλάκισης φθάνει τα 25 έτη».

«Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία πως τα αδικήματα που ο 74χρονος διέπραξε εις βάρος της ανήλικης παραπονούμενης, και μάλιστα κατ΄ εξακολούθηση, προκαλούν αποστροφή, κάτι που ορθά δέχθηκε και ο ευπαίδευτος συνήγορος του ενώπιον μας.  Ο 74χρονος εκμεταλλευόμενος την οικονομική ένδεια και τα άλλα σοβαρά προβλήματα της ορφανής από πατέρα ανήλικης, κατάφερνε με τη δύναμη του χρήματος, να εκτονώνει τις σεξουαλικές του ορμές στο σώμα της, το οποίο χρησιμοποιούσε ως σεξουαλικό αντικείμενο.   Είναι δε από ευτυχείς συγκυρίες που εξιχνιάστηκαν τα αδικήματα που διέπραξε, και ανακόπει έτσι η παράνομη και ειδεχθής συμπεριφορά του εις βάρος της ανήλικης.  Για το θέμα αυτό παραπέμπουμε στα όσα είχαμε αναφέρει προηγουμένως, όταν περιπολικό της Αστυνομίας πλησίασε στις 20.2.2018, για συνήθη έλεγχο, το όχημα του 74χρονου εντός του οποίου βρισκόταν τόσο αυτός όσο και η ανήλικη παραπονούμενη».


https://www.reporter.com.cy/police/article/782135/apotropiasmos-ekmetallevotan-sexoyalika-orfano-koritsaki-poy-ithele-chrimata


φώτο αρχειο


Δεν υπάρχουν σχόλια: