Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Καταζητεί δύο πρόσωπα το ΤΑΕ Πάφου για τη χθεσινή έκρηξη χειροβομβίδας σε σπίτι ιατρού

 

Σε οικονομικές διαφορές αποδίδει η Αστυνομία Πάφου τη χθεσινή έκρηξη χειροβομβίδας έξω από την κατοικία ιδιώτη γιατρού από την Πάφο, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως η Αστυνομία εξέδωσε δύο εντάλματα σύλληψης εναντίον δύο προσώπων, ηλικίας 73 ετών και 46 ετών, από την Πάφο με τους οποίους φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές ο παραπονούμενος.
Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως γύρω στις 19:00 χθες σημειώθηκε έκρηξη μπροστά από πολυκατοικία στο κέντρο της Πάφου. Η Αστυνομία μετέβη στο μέρος απέκλεισε την σκηνή και από τις πρώτες εξετάσεις διαπιστώθηκε, ότι η έκρηξη οφειλόταν σε χειροβομβίδα στρατιωτικού τύπου αμυντική υψηλής ισχύος.
Από την έκρηξη, συνέχισε, προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο και εκτεταμένες ζημιές στο όχημα του παραπονούμενου, που ήταν σταθμευμένο στο ημιυπόγειο χώρο στάθμευσης Ακόμη, ένα δεύτερο όχημα που ανήκει στην ίδια οικογένεια υπέστη ελαφριές ζημιές.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου ανέφερε πως από τις πρώτες εξετάσεις, τα κίνητρα των δραστών αναζητούνται σε επιχειρηματική δραστηριότητα του ιδιοκτήτη της κατοικίας που δεν σχετίζεται με το ιατρικό του λειτούργημα.
Μέλη του ΤΑΕ Πάφου παρέλαβαν τεκμήρια από τη σκηνή που από χτες την νύχτα φρουρείται από την Αστυνομία, ενώ σήμερα θα γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις στο μέρος.
Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, η Αστυνομία αξιολογεί τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής. Οπως είπε, από κάποια κλειστά κυκλώματα που εξετάστηκαν χθες διαπιστώθηκε ότι έχουν καταγραφεί οι κινήσεις δύο προσώπων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα εκ των οποίων ο επιβάτης της μοτοσικλέτας ρίχνει τη χειροβομβίδα στην κατοικία του παραπονούμενου.
Λόγω του σκότους, ωστόσο, συνέχισε, δεν φαίνεται εάν οι δύο φερόμενοι δράστες έφεραν κράνος.
Οι εξετάσεις είπε ο κ. Ιωάννου ξανάρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας από μέλη του ΤΑΕ Πάφου.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: