Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Τρία πρόσωπα έτρωγαν κι έπιναν σε εστιατόριο. Πάρτι σε δύο οικίες

Η Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς της ελέγχους σε παγκύπρια βάση, για την τήρηση των μέτρων και την εφαρμογή των διαταγμάτων, για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο (6π.μ. χθες Σάββατο 27/02 – 6π.μ. σήμερα Κυριακή 28/02) πραγματοποιήθηκαν συνολικά 9,542 έλεγχοι παγκύπρια. Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομία προχώρησε σε 130 καταγγελίες πολιτών, μια καταγγελία υποστατικού στη Λεμεσό και 2 καταγγελίες ιδιοκτητών οικιών στη Λεμεσό, στις οποίες είχαν διοργανωθεί πάρτι, κατά παράβαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού.

Όσον αφορά στο υποστατικό, πρόκειται για εστιατόριο, στο οποίο μετά από έλεγχο μελών της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν σε αυτό, τρία πρόσωπα να τρώνε και να καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, κατά παράβαση των σχετικών διαταγμάτων και καταγγέλθηκαν εξωδίκως, τόσο ο υπεύθυνος του υποστατικού, όσο και οι 3 θαμώνες.

Επίσης, μετά από ελέγχους που έγιναν κατόπιν πληροφορίας, σε δύο οικίες στη Λεμεσό, διαπιστώθηκε ότι σε αυτές διεξάγονταν πάρτι. Στη μια οικία βρισκόταν σε εξέλιξη παιδικό πάρτι γενεθλίων και εντοπίστηκαν σε αυτή 9 πρόσωπα (4 ενήλικες και 5 ανήλικοι). Έγιναν 4 καταγγελίες, συμπεριλαμβανομένου και του ιδιοκτήτη της οικίας. Στην 2η οικία, εντοπίστηκαν 8 συνολικά ενήλικα πρόσωπα, τα οποία καταγγέλθηκαν εξωδίκως, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη, ηλικίας 21 ετών.

Αμέσως μετά την άφιξη της Αστυνομίας τα πάρτυ έλαβαν τέλος και οι επισκέπτες αποχώρησαν από το μέρος στην παρουσία των αστυνομικών.

Όσον αφορά στις καταγγελίες πολιτών, μεταξύ άλλων, καταγγέλθηκαν 35 πρόσωπα που ήταν πεζοί σε δρόμους και πλατείες για διακίνηση κυρίως χωρίς προστατευτική μάσκα, 10 πρόσωπα για διακίνηση μετά τις 9 το βράδυ χωρίς το απαραίτητο δικαιολογητικό και 51 πρόσωπα που ήταν πεζά ή που επέβαιναν σε οχήματα και δεν είχαν αποστείλει το σχετικό μήνυμα για τη διακίνησή τους, καθώς επίσης και 7 πρόσωπα, τα οποία ήταν υπεράριθμοι επιβάτες σε οχήματα σύμφωνα με τα σχετικά διατάγματα.

Οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν στη Λεμεσό, όπου πραγματοποιήθηκαν 1.597 έλεγχοι με 53 καταγγελίες πολιτών. Όσον αφορά στις άλλες επαρχίες έγιναν οι ακόλουθοι έλεγχοι και καταγγελίες:

Στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 2.717 έλεγχοι και προέκυψαν 15 καταγγελίες πολιτών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 1.355 έλεγχοι με 35 καταγγελίες πολιτών, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 1.126 έλεγχοι με 15 καταγγελίες πολιτών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν  1.180 έλεγχοι με 4 καταγγελίες πολιτών και στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 800 έλεγχοι χωρίς καταγγελίες. Επίσης, η Τροχαία διενήργησε 767 ελέγχους και προέκυψαν 8 καταγγελίες και η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία διενήργησε 149 ελέγχους από τους οποίους δεν προέκυψαν καταγγελίες.

Οι καταγγελίες της Αστυνομίας δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά η περιφρούρηση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας και είναι καθήκον όλων των πολιτών να επιδεικνύουν την ανάλογη πειθαρχία και υπευθυνότητα και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας που λαμβάνονται για αποφυγή διασποράς του ιού.


https://www.cypruspolicenews.com/DefaultArticle/ArticleId=19637


φώτο αρχειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: