Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Νεαρός στην Πάφο υπέστη ακρωτηριασμό σε όλα τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού

 

Σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας 21χρονου που τραυματίστηκε σε εργατικό ατύχημα στην Πάφο, με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό σε όλα τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χτες λήφθηκε πληροφορία για σοβαρό εργατικό ατύχημα σε κατάστημα πώλησης και επισκευής ψυγείων που βρίσκεται στην Πάφο.

Αμέσως μετά την πληροφορία μέλη του κεντρικού αστυνομικού σταθμού Πάφου μετέβησαν στο μέρος, όπου διαπίστωσαν ότι στο υπόγειο εργαστήριο της εν λόγω εταιρείας προκλήθηκε έκρηξη κατά την διαδικασία μετάγγισης αερίου οξυγόνου από μεγάλη φιάλη σε μικρότερη από τον 21χρονο υπάλληλο.

Από την έκρηξη ο υπάλληλος τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί χέρι και μεταφέρθηκε από τον εργοδότη του στο ΓΝ Πάφου για περίθαλψη. Αμέσως αποκλείστηκε η σκηνή και ενημερώθηκε το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας και η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία Πάφου για επιτόπια εξέταση σκηνής.

Ακολούθως ο Βοηθός Υπεύθυνος ΤΑΕ Πάφου και ο Επιθεωρητής του Γραφείου Εργασίας και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας μετέβησαν στο μέρος και από την επιτόπια εξέταση διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη προκλήθηκε λόγω υπερπίεσης στις φιάλες του αερίου και την ώρα της έκρηξης στο μέρος βρίσκονταν μόνο ο εν λόγω υπάλληλος που ασχολείτο με την μετάγγιση του αερίου.

Από τις επιτόπιες εξετάσεις αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια.

Από την έκρηξη ο 21χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στην δεξιά παλάμη και υπέστη ακρωτηριασμό σε όλα τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού. Να σημειωθεί ότι αφού έτυχε των Α’ Βοηθειών στο Νοσοκομείο Πάφου ακολούθως μεταφέρθηκε στην Κλινική Υγεία στην Λεμεσό για περαιτέρω νοσηλεία.

Η κατάσταση του είναι σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: