Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο τελικό του CFA Research Challenge 2021

Για άλλη μια χρονιά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) πρωτοπορεί, διοργανώνοντας το διεθνή διαγωνισμό υψηλού κύρους CFA Research Challenge 2021.

Το CFA Research Challenge έχει ως στόχο την προαγωγή της ακαδημαϊκής μάθησης, αλλά και τη σύνδεση της γνώσης με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς. Πρόκειται για έναν καινοτόμο διαγωνισμό, όπου φοιτητές των κυπριακών πανεπιστημίων καλούνται να αναλύσουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο, παρουσιάζοντας την πρόταση τους ενώπιον ακροατηρίου, αφού πρώτα την υποβάλουν σε ειδική επιτροπή.

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, και σε αυτόν συμμετέχουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, του UCLan Cyprus, του Neapolis University Pafos και του Cyprus International Institute of Management (CIIM).

Στον φετινό διαγωνισμό CFA Research Challenge 2021, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παρουσιάσουν την επενδυτική τους πρόταση, σχετικά με τη μετοχή της εισηγμένης στο ελληνικό χρηματιστήριο εταιρείας, FOURLIS HOLDINGS S.A.

Νικήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία, η οποία θα εκπροσωπήσει στη συνέχεια την Κύπρο στον αντίστοιχο περιφερειακό διαγωνισμό CFA Research Challenge, απ’ όπου θα προκύψει η ομάδα που θα συμμετάσχει στον τελικό, διεθνή διαγωνισμό.

Όπως δήλωσε η Προέδρος της Επιτροπής Research Challenge and University Affairs του CFA Society Cyprus, Ελένη Κωνσταντίνου, η συμμετοχή στο CFA Research Challenge αποτελεί μια σπουδαία εμπειρία, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να μάθουν βέλτιστες πρακτικές για την ανάλυση και αποτίμηση μετοχών με την καθοδήγηση επαγγελματιών του κλάδου. Μάλιστα, μέσα από τα διάφορα εργαστήρια που γίνονται σε συνεργασία με το  CFA Institute και με κορυφαίους συμβουλευτικούς οίκους, οι φοιτητές έχουν επίσης την ευκαιρία να αναπτύξουν τεχνικές και δεξιότητες για σύνταξη και παρουσίαση επενδυτικών εκθέσεων, είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντίνου.

Τον πρωτότυπο αυτό διαγωνισμό υποστηρίζουν οι XM, PWC Cyprus, KPMG Cyprus, Deloitte Cyprus και EY CY.

Δεν υπάρχουν σχόλια: