Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της ρίψης αμυντικής χειροβομβίδας σε οικία στην Πάφο

Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της ρίψης αμυντικής χειροβομβίδας υψηλής ισχύος στην αυλή οικίας ιδιώτη ιατρού, στην Πάφο το βράδυ της Τρίτης , σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι ήδη το πρωί μέλη του ΤΑΕ Πάφου προχώρησαν σε έρευνα κατοικίας ενώ εξετάσεις γίνονται ούτως ώστε να εντοπιστεί το μοτοποδήλατο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, προκειμένου να διαφανεί σε ποιους ανήκει.
Όσον αφορά για την σύλληψη των δύο προσώπων χτες, σημείωσε πως αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν σε αναμονή της εξέτασης των τεκμηρίων αποτυπωμάτων και DNA.
Επεσήμανε ακόμη πως στο παρόν στάδιο η μαρτυρία που κατέχει στα χέρια της η Αστυνομία δεν κρίνεται ικανοποιητική για ποινική δίωξη . Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως η Αστυνομία εξετάζει υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών, και απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες
Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 19:10, την Τρίτη, στο χώρο στάθμευσης της οικίας 40χρονου, στην Πάφο. Μέλη της Αστυνομίας επισκέφθηκαν τη σκηνή, όπου διενήργησαν εξετάσεις. Όπως διαπιστώθηκε η έκρηξη προκλήθηκε από ρίψη αμυντικής χειροβομβίδας, που ρίχθηκε από άγνωστα πρόσωπα, που επέβαιναν μοτοσικλέτας στο χώρο στάθμευσης της οικίας.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα, ιδιοκτησία του 40χρονου και της συζύγου του, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στο χώρο στάθμευσης. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε τζάμια και την τοιχοποιία της οικίας.
Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: