Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Παρέμβαση Ηλ. Μυριάνθους για την πρόσβαση ΑμΕΑ στα Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Πάφο

 

Έχω γίνει δέκτης παραπόνων, ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες προδιαγραφές για την πρόσβαση ΑμΕΑ στα Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Πάφο.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό 61.Η του Περί Οδών και Οικοδομών Νόμου, ο οποίος προνοεί την χρήση των δημόσιων κτιρίων από τα ΑμΕΑ, εντούτοις, κάποια από τα κυβερνητικά κτίρια είναι αδιανόητο να μην ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που ήδη από το 1999 έχουν τεθεί σε ισχύ. Είναι αδιανόητο εν έτη 2021 να κατασκευάζουμε κτίρια με σκαλοπάτια χωρίς την πρόνοια για κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες) ή να μην βελτιώνουμε τα υφιστάμενα κτίρια με όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για τα ΑμΕΑ.

Προς τον σκοπό αυτό, απαιτούμε από το Αρμόδιο Υπουργείο όπως προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την άμεση επίλυση αυτού του μείζονος ζητήματος.

Ταυτόχρονα, θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας για το λόγο ότι η εξασφάλιση της προσβασιμότητας σε πολλά κτίρια (δημόσια και ιδιωτικά) για τα ΑμΕΑ, παραμένει ζητούμενο μέχρι σήμερα. Η προσβασιμότητα των ΑμΕΑ σε όλους τους χώρους (κυβερνητικά κτήρια και υπηρεσίες, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, πλατείες, κλπ.)όπου έχει πρόσβαση το κοινό, αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα ουσίας. Δυστυχώς, η ανυπαρξία εύκολων προσβάσεων για αυτά τα άτομα, αποτελεί ουσιαστικά καταπάτηση και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

 

Ηλίας Μυριάνθους

………………………...

Βουλευτής Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου

Δεν υπάρχουν σχόλια: