Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Πρόστιμο σε γυμναστήριο και περίπτερο για παραβίαση των διαταγμάτων

Η Αστυνομία προχώρησε σε 10.498 ελέγχους παγκύπρια το τελευταίο 24ωρο και κατήγγειλε 94 πολίτες και δύο ιδιοκτήτες υποστατικών για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Όπως είπε  εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας στο ΚΥΠΕ, οι περισσότερες καταγγελίες αφορούσαν μη χρήση μάσκας, διακίνηση χωρίς sms και μετακίνηση μετά την ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Οι περισσότερες καταγγελίες καταγράφηκαν στην Λεμεσό, όπου έγιναν και οι περισσότεροι έλεγχοι.

Όσον αφορά στα δύο υποστατικά, τα οποία βρίσκονται στη Λεμεσό, πρόκειται για ένα περίπτερο και ένα γυμναστήριο, που παραβίασαν τα διατάγματα. Συγκεκριμένα, το περίπτερο εντοπίστηκε με αυτοσχέδιους πάγκους και σέρβιρε ποτά. Η Αστυνομία επέδωσε εξώδικο πρόστιμο 1000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του και 300 ευρώ στον καθένα από τους έξι πελάτες που εντοπίστηκαν.

Εξάλλου, στο γυμναστήριο εντοπίστηκαν συνολικά έντεκα πολίτες να γυμνάζονται. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη, τρεις γυμναστές και επτά πελάτες. Η Αστυνομία επέδωσε εξώδικο πρόστιμο 1,500 ευρώ στον ιδιοκτήτη και από 300 ευρώ στους τρεις γυμναστές. Οι πελάτες δεν καταγγέλθηκαν.

Κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.424 έλεγχοι και προέκυψαν 16 καταγγελίες πολιτών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 4.272 έλεγχοι με 51 καταγγελίες πολιτών και δύο καταγγελίες υποστατικών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 1.061 έλεγχοι με 8 καταγγελίες πολιτών, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 1.225 έλεγχοι με 7 καταγγελίες πολιτών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν  1.031 έλεγχοι με 12 καταγγελίες πολιτών και στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 520 έλεγχοι χωρίς καταγγελίες.

Επίσης, η Τροχαία διενήργησε 930 ελέγχους χωρίς να υπάρξουν καταγγελίες, ενώ η ΜΜΑΔ διενήργησε 35 ελέγχους χωρίς επίσης καταγγελίες.

Η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία διενήργησε 56 ελέγχους από τους οποίους δεν προέκυψαν καταγγελίες.



https://www.reporter.com.cy/police/article/782691/kampana-se-gmnastirio-poy-parabiase-ta-diatagata-kai-entopistike-me-pelates

Δεν υπάρχουν σχόλια: