Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Προωθεί λύσεις η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το θέμα της ηχορύπανσης από κέντρα αναψυχής

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές ή σε πυρήνες των πόλεων, από τον θόρυβο από κέντρα αναψυχής, συζητήθηκαν στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου δήλωσε μετά από τη συνεδρία ότι για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η νομοθεσία δεν εφαρμόζεται και, μεταξύ δήμων και Αστυνομίας, οι κάτοικοι γίνονται μπαλάκι του πινγκ – πονγκ χωρίς να επιλύεται το πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Εσωτερικών ομόφωνα έχει συμφωνήσει να καταθέσει τροπολογίες στη νομοθεσία, οι οποίες τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον να ξεκαθαρίζουν τις αρμοδιότητες μεταξύ Αστυνομίας και δήμων, να αυξάνουν το πρόστιμο για την παράνομη εκπομπή ήχου και να κατοχυρώνει τη διαβούλευση με τους κατοίκους προτού δοθεί άδεια λειτουργίας κέντρων αναψυχής.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς ανέφερε ότι ο εφιάλτης των ανθρώπων που ζουν σε οικιστικές περιοχές και την ίδια ώρα ταλαιπωρούνται από την οχληρία που δημιουργείται από κέντρα αναψυχής και άλλους παράγοντες και το κενό στη νομοθεσία που υπάρχει εδώ και καιρό θα πρέπει να τελειώσει. Πρόσθεσε ότι για το θέμα οι αρμόδιες υπηρεσίες έριχναν η μία στην άλλη το μπαλάκι. Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι προωθούμενες από την Επιτροπή τροπολογίες σύντομα θα θέσουν τέρμα σε αυτό το πρόβλημα.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους ανέφερε ότι ο λανθασμένος πολεοδομικός σχεδιασμός και η άναρχη πολεοδομική ανάπτυξη έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των περιοχών και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους νομοταγείς και ευσυνείδητους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές. Μέχρι σήμερα είπε καμιά αρχή δεν μπορεί να ελέγξει τα επίπεδα του ήχου με δίκαιο και ουσιαστικό τρόπο, οδηγώντας σε ταλαιπωρία των πολιτών και των νομοταγών ιδιοκτητών που αντιμετωπίζουν τις αυθαιρεσίας των αρμοδίων αρχών. Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει επιτέλους αλλαγή της νομοθεσίας για τις εκπομπές ήχου, λαμβάνοντας υπόψη και τις πρακτικές σε άλλες χώρες.

Πηγή: KYΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: