Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Τραγική η κατάσταση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας λόγω πανδημίας ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Πάφου Ευριπίδης Λοιζίδης, χαρακτηρίζοντας αβέβαιο το μέλλον.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λοιζίδης ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για το μέλλον, σημειώνοντας πως οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της Αγγλίας ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν το νωρίτερο μετά τις 15 Απριλίου του 2021 τις πτήσεις, εκτιμώντας ωστόσο πως κρίνοντας από την επιδημιολογική εικόνα της Αγγλίας και αυτό είναι αβέβαιο.
Ο κ. Λοιζίδης χαρακτήρισε ευχάριστες τις ανακοινώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, οι οποίες φέρουν μια αισιοδοξία, όμως παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό κατά πόσο, δηλαδή, θα είναι έτοιμη η Κύπρος.
Όπως είναι γνωστό, σημείωσε, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου, από την 1η Απριλίου 2021, Ισραηλινοί πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, δεν θα χρειάζεται να κάνουν PCR τεστ για να ταξιδεύσουν στην Κύπρο ούτε να τεθούν σε αυτοπεριορισμό με την άφιξη τους.
Σημείωσε πως το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο προχώρησαν στο θέμα της εμβολιαστικής κάλυψης, παρόλο που έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει.
Ερωτηθείς κατά πόσο ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου έχει προχωρήσει σε σχετικά διαβήματα προς την κυβέρνηση, ο κ. Λοιζίδης ανέφερε πως ζήτησαν όπως εξεταστεί όπως κάποια εμβόλια μεταφερθούν από άλλη χώρα γιατί όσον αφορά την ΕΕ υπάρχει μια συμφωνία, ένα πρωτόκολλο, το οποίο ακολουθείται πιστά στο θέμα της διάθεσης των εμβολίων, όπως είπε.
Ο κ. Λοιζίδης ανέφερε πως η Κύπρος είναι ένας πολύ μικρός πληθυσμός και πως μπορεί να γίνουν και άλλες ενέργειες, εκφράζοντας την ελπίδα να γίνουν προς την κατεύθυνση του εμβολιασμού .
Τέλος, έστειλε το μήνυμα ότι αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα μέχρι τις 15 Μαρτίου, εκφράζοντας την πεποίθηση και ελπίδα, ότι θα ξεκινήσει η σεζόν, αλλά αναμένουν αγωνιωδώς να δουν τι θα γίνει.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: