Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

8,000 ευρώ πρόστιμο εναντίον διοργανωτή εκδήλωσης ιδιωτικής εταιρείας

 

Δεκαεννέα πολίτες και 4 υπεύθυνοι υποστατικών καταγγέλθηκαν από την Αστυνομία για παραβιάσεις μέτρων κατά της COVID, σε σύνολο 2,682 ελέγχων. Το ψηλότερο πρόστιμο ύψους 8,000 ευρώ εκδόθηκε εναντίον διοργανωτή εκδήλωσης ιδιωτικής εταιρείας στη Λεμεσό, καθώς δεν τηρούνταν τα πρωτόκολλα για εκδηλώσεις και συμμετέχοντες ήταν εκεί χωρίς safepass.

Εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι στη Λευκωσία έγιναν 1,261 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 2 πολίτες και στη Λεμεσό σε  284 ελέγχους καταγγέλθηκαν 5 πολίτες 3 υποστατικά.

Στη Λεμεσό πέραν του εξώδικου των  8,000 ευρώ, εξώδικο 500 ευρώ εκδόθηκε και σε υπεύθυνο σε μπαράκι, καθώς εργαζόταν χωρίς safepass. Επίσης εναντίον υπεύθυνου καφενείου εκδόθηκε 500 ευρώ εξώδικο γιατί οι θαμώνες δεν είχαν safepass. Για την υπόθεση αυτή, πέραν της καταγγελίας για τον κορωνοϊό, λόγω του ότι διεξαγόταν κυβεία και το υποστατικό ήταν χωρίς άδεια καταχωρήθηκαν ποινικά αδικήματα και η υπόθεση οδηγείται στο δικαστήριο.

Στη Λάρνακα έγιναν 402 έλεγχοι και καταγγέλθηκε 1 πολίτης, στην Αμμόχωστο σε 491 ελέγχους καταγγέλθηκαν 7 πολίτες και στην Πάφο σε 97 ελέγχους  1 πολίτης και 1 υποστατικό καταγγέλθηκαν. Το υποστατικό είναι χώρος εστίασης και καταγγέλθηκε γιατί υπάλληλοι δεν έφεραν μάσκα και δεν υπήρχαν απαραίτητες σημάνεις. Το εξώδικο ανέρχεται στα 500 ευρώ.

Στη Μόρφου έγιναν 58 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 3 πολίτες.

Οι περισσότεροι πολίτες παγκύπρια καταγγέλθηκαν για μη χρήση μάσκας και safepass.

Επιπρόσθετα το Τμήμα Τροχαίας διεξήγαγε 89 ελέγχους χωρίς καμία παράβαση και η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία διενήργησε 11 ελέγχους και επίσης δεν διαπιστώθηκε  παραβίαση μέτρων.

Πηγή: KYΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: