Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Μια virtual 3D περιήγηση της Αθήνας

 Ο Αθηναίος "virtual effects artist " Δημήτρης Τσαλκάνης ανέπτυξε ένα τρισδιάστατο έργο, που παρουσιάζει την Αρχαία Αθήνα.Συγκεκριμένα, το έργο ξεκινά με μια σειρά εικονικών αναπαραστάσεων της Αθήνας από την Μυκηναική περίοδο (1600 π.χ.) μέχρι και την πρώιμη Σύγχρονη Εποχή (1833 μ.Χ).

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!!!

Το πιο πρόσφατο βίντεο παρουσιάστηκε το Νοέμβριο και δείχνει όψεις της Κλασσικής Αθήνας, στην κορύφωση της ακμής της, προς τα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ.
Η μικρού μήκους ταινία, που διαρκεί μόνο 12 λεπτά, παίρνει το θεατή σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, ανάμεσα στις γειτονιές του "Κλεινού" Άστεως των Αθηνών, στους περικαλλείς Ναούς, στα πολιτειακά κτήρια και στις Αγορές της Αθήνας.Κάθε σταθμός της ταινίας συνοδεύεται από μια σύντομη περιγραφή.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Χρυσό Αιώνα του Περικλή,  στην άνθηση των τεχνών, των Επιστημών και της φιλοσοφίας, που είχε ως κορύφωση το "αιώνιο" μνημείο, που βρίσκεται πάνω στην Ακρόπολη, σύμβολο της δόξας του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η λεπτομέρεια και η τελειότητα με την οποία αναπαριστάται κι αποδίδεται το κάθε μνημείο.
Το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού συνέβαλε στη δημιουργία του ψηφιακού έργου, που σκοπό έχει να φέρει τον κάθε θεατή, από μαθητή μέχρι κι εως ακαδημαικό, αλλά και τον απλό επισκέπτη σε επαφή με τον αρχαίο και νεώτερο πολιτισμό κι ανάπτυξη της Αθήνας.


Διασκευή από άρθρο του Duncan Howitt-Marshall
Δρ. Ελένη Κυρατζή
Εκπαιδευτικό, Διευθύντρια Δημοτικών Σχολείων



Δεν υπάρχουν σχόλια: