Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΣΙΚΑΠ συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πάφου

Ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ – με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου Άγγελο Ονησιφόρου επισκέφτηκε σήμερα το δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. Ήταν η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από το νέο ΔΣ ΣΙΚΑΠ.

Ο κ. Ονησιφόρου συνεχάρη το δήμαρχο για την δουλειά που κάνει μαζί με το δημοτικό συμβούλιο και την όμορφη πόλη που έχει δημιουργήσει. Όπως ανέφερε, η Πάφος εξαρτάται από τον τουρισμό, σημειώνοντας πως τα κέντρα αναψυχής της Πάφο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Αναφερόμενος σε αυτά, στάθηκε στα σκιάδια, τους ανεμοθώρακες/τζαμαρίες, στην ένταση ήχου, στις άδειες ποτού και λειτουργίας των κέντρων αλλά καις τις χρεώσεις των τραπεζοκαθισμάτων.  

Αναφορικά με τα σκιάδια, λέχθηκε πως η κάθε περίπτωση θα εξεταστεί διαφορετικά, ενώ οι ανεμοθώρακες που θα αποφασιστεί να τοποθετηθούν, θα έχουν ύψος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Θα είναι πτυσσόμενη κατασκευή και το χειμώνα θα μπορεί να κλείνει μέχρι το ύψος του σκιαδίου. Τόσο τα σκιάδια όσο και οι ανεμοθώρακες είναι θέματα που θα εξεταστούν αρχές του 2022 και θα ληφθούν  σχετικές αποφάσεις, αφού ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες κέντρων για όλες τις λεπτομέρειες.  Στο σημείο αυτό να πούμε πως αναφερόμαστε για ιδιωτικό χώρο, ενώ τόσο για τους αναμεθώρακες όσο και για τα σκιάδια πρέπει να υπάρχει και η συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του υποστατικού.

Σχετικά με την ένταση του ήχου θα είναι 70 ντεσιμπέλ. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο ο ΣΙΚΑΠ εισηγήθηκε όπως τα κέντρα αναψυχής που παίζουν μουσική να εργοδοτήσουν υπάλληλο ο οποίος  ο οποίος θα περνά από τα κέντρα με το ειδικό μηχάνημα για να μετρά την ένταση του ήχου, ώστε να μην ξεφεύγει η κατάσταση. Ο δήμαρχος δέχτηκε την εισήγηση αυτή.

Όσον αφορά την έκδοση αδειών, ο δήμαρχος Πάφου διαβεβαίωσε πως αυτές αναμένεται να εκδίδονται κάθε τρία χρόνια, όπως και αυτή του υφυπουργείου Τουρισμού.

Τέλος,  για τα τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους, αναμένεται να γίνει οριοθέτηση σε κάθε κέντρο και ο αριθμός τους θα εξαρτάται από τον εσωτερικό χώρο του κάθε μαγαζιού. Η αποπληρωμή της χρέωσης θα μπορεί να  γίνεται κάθε έξι μήνες, ενώ θα μπορούν οι ιδιοκτήτες κέντρων να πληρώνουν με μεταχρονολογημένες επιταγές τριών μηνών.  

Η συνάντηση με το δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ήταν εποικοδομητική, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ, σημειώνοντας πως η θέληση από την πλευρά μας για διάλογο και συνεργασία υπάρχει για να μπορέσουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα των κέντρων αναψυχής.


Οι συναντήσεις του ΣΙΚΑΠ συνεχίζονται με τους δημάρχους Πόλις Χρυσοχούς και Πέγειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: