Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

"Η Πολιτεία να στηρίξει εδώ και τώρα τα κέντρα αναψυχής γιατί πληρώνουν το τίμημα της πανδημίας"

 


Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής - ΟΣΙΚΑ - Νεόφυτος Θρασυβούλου ανέφερε πως τα κέντρα αναψυχής «επηρεάζονται το μέγιστο» με τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η επισκεψιμότητα την Τετάρτη, πρώτη μέρα που λήφθηκαν τα μέτρα, ήταν μειωμένη, ενώ ευχήθηκε όπως ο κόσμος εμβολιαστεί και προχωρήσει σε κρατήσεις για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Πρόσθεσε πως οι επιχειρήσεις εστίασης αναμένουν τις ημέρες των εορτών να εργαστούν τουλάχιστον μέχρι τη νέα χρονιά. Εκτίμησε επίσης πως η Πολιτεία θα πρέπει να σταθεί αρωγός και να στηρίξει αυτές τις επιχειρήσεις γιατί «εδώ και δύο χρόνια οι ιδιοκτήτες των κέντρων εστίασης πληρώνουν το τίμημα της πανδημίας».
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως ανά το παγκύπριο, πολύ λίγα κέντρα αναψυχής παραμένουν ανοικτά στις παραλιακές περιοχές ενώ μετά και το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας που έχει τεθεί σε ισχύ, η επισκεψιμότητα έχει μειωθεί. Υπό κανονικές συνθήκες, συνέχισε η επισκεψιμότητα έχει μειωθεί στο 25%.
Έστειλε τέλος το μήνυμα στα μέλη της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής να παραμείνουν ανοικτοί. Πρώτιστη ανάγκη, είπε, είναι να ξεφύγουμε από «τον βραχνά του COVID-19, ώστε τη νέα σαιζόν να μπορέσουμε να εργαστούμε υπό καλύτερες συνθήκες, χωρίς περιορισμούς και χωρίς προβλήματα» κατέληξε.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: