Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο επίκεντρο επίσκεψης Προδρόμου στο ΙΚυ

Νομοθετικό πλαίσιο που θα αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά ιδρύματα πέραν των κρατικών πανεπιστημίων, αναμένεται να αποστείλει σύντομα στη Βουλή, η κυβέρνηση.

 

Αυτό αποκάλυψε ο Υπουργός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ).

 

Όπως ανέφερε ο κ. Προδρόμου, έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες ώστε και ο υπόλοιπος τομέας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να μεταρρυθμιστεί, για  να μπορεί να ανταποκριθεί στη ραγδαία ανάπτυξη και τις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας.

 

«Η Κύπρος καθίσταται σήμερα ένα διεθνές και περιφερειακό κέντρο πανεπιστημιακής και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας, και πρόθεση μας είναι η δημιουργία μιας ξεχωριστής κατηγορίας, για σημαντικά ερευνητικά κέντρα, τα οποία εξασφαλίζουν σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Προδρόμου.

 

Παράλληλα, υπέδειξε ότι το Υπουργείο του βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας των προτάσεων, αλλά και διαβούλευσης με τα ενδιαφερόμενα ιδρύματα, όπως το Ινστιτούτο Κύπρου, με τελικό στόχο τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις.

 

Ευχαριστώντας τον κ. Προδρόμου, για τη σημερινή επίσκεψη, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Ν. Παπανικόλας, έκανε λόγο για εξαιρετικά αγαστή συνεργασία ανάμεσα σε Υπουργείο Παιδείας και ΙΚυ.

 

Κοινή μας προσπάθεια, εξήγησε ο Καθηγητής Παπανικόλας, είναι το νομοθετικό πλαίσιο να εναρμονιστεί, ώστε να αναδειχθεί και η συγκεκριμένη πτυχή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και αναδιάρθρωσης της οικονομίας σε ευρύτερο περιφερειακό επίπεδο, κατέληξε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου.

 

Αξίζει να αναφερθεί, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπουργός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή του Ινστιτούτου Κύπρου, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις Εγκαταστάσεις και στα Ερευνητικά Κέντρα του ΙΚυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: