Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Έπεσαν εξώδικα σε κέντρα αναψυχής για μη τήρηση των μέτρων

 

Εν μέσω της εορταστικής περιόδου και της αύξησης των θετικών κρουσμάτων Covid-19 που παρατηρούνται, η Αστυνομία εντατικοποίησε τους ελέγχους της για την εφαρμογή του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, ιδιαίτερα σε χώρους στους οποίους παρατηρείται μεγάλος συγχρωτισμός, εμπορικά και νυχτερινά κέντρα και καταστήματα.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο, (06:00 το πρωί χθες Παρασκευή 24/12/2021 με 6:00 το πρωί σήμερα Σάββατο 25/12/2021) τα μέλη της Αστυνομίας προέβηκαν συνολικά σε 3,585 ελέγχους σε διάφορα υποστατικά παγκύπρια, ώστε να διαπιστωθεί η συμμόρφωση με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας και η τήρηση των σχετικών διαταγμάτων, ενώ έγιναν 19 καταγγελίες πολιτών και 5 υποστατικών για παραβίαση των μέτρων.

Όσον αφορά στους πολίτες καταγγέλθηκαν εξωδίκως:

• 7 πολίτες, οι οποίοι βρίσκονταν σε δρόμους/πλατείες και καταστήματα χωρίς να φέρουν προστατευτικές μάσκες και

• 12 πρόσωπα που επέβαιναν οχημάτων και δεν έφεραν προστατευτική μάσκα

Όσον αφορά στα υποστατικά καταγγέλθηκαν εξωδίκως:

Επαρχία Λεμεσού

• Καφετέρια, €1,500 πρόστιμο γιατί δεν υπήρχε έλεγχος safepass πελατών στην είσοδο.

• Εστιατόριο, €1,500 πρόστιμο γιατί ο υπεύθυνος δεν έφερε προστατευτική μάσκα, δεν υπήρχαν σημάνσεις στην είσοδο και δεν υπήρχε έλεγχος safepass πελατών.

• Μπαράκι, €750 πρόστιμο λόγω του ότι υπήρχαν υπεράριθμοι πελάτες εντός του υποστατικού.

Επαρχία Πάφου

• Μπαράκι, €500 πρόστιμο για μη αναγραφή αριθμού χωρητικότητας ατόμων στην είσοδο, ελλιπή σήμανση δαπέδου, μη ορθό έλεγχο safepass πελατών.

• Νυκτερινό κέντρο, σχηματίστηκε φάκελος για Δικαστήριο για μη τήρηση απόστασης τραπεζοκαθισμάτων, χωρίς άδειες λειτουργίας, ποτού και μουσικής.

Ως Αστυνομία καλούμε το κοινό να συνεχίσει να συμμορφώνεται με τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων. Είναι καθήκον όλων των πολιτών η επίδειξη της ανάλογης πειθαρχίας και υπευθυνότητας και η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.


https://www.cypruspolicenews.com/archives/7618

Δεν υπάρχουν σχόλια: