Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Prestige ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Άγγελος Ονησιφόρου

 

Άγγελος Ονησιφόρου. Ο νέος πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ και τα διαχρονικά προβλήματα των Κέντρων αναψυχής Πάφου.

700 και πλέον κέντρα αναψυχής, εστιατόρια, μπαράκια, καφετέριες, λειτουργούν σήμερα σε όλη την επαρχία Πάφου. Όχι πάντα χωρίς προβλήματα.

Ο Άγγελος Ονησιφόρου, ο οποίος ανέλαβε εσχάτως το τιμόνι του ΣΙΚΑΠ, που για πολλές δεκαετίες ήταν στα έμπειρα χέρια του Φύτου Θρασυβούλου, μετρά 22 χρόνια στα πράγματα. Αναγνωρίζει τα προβλήματα, είναι αποφασισμένος να τα παλέψει όπως και ο προκάτοχός του, και πιστώνει το Δήμο Πάφου με καλή θέληση για την επίλυσή τους. Ίδωμεν.


Διαχρονικά…

«Επιλύθηκαν πάρα πολλά προβλήματα του κλάδου, παραμένουν ωστόσο κάποια θέματα τα οποία ήμαστε αποφασισμένοι να σπρώξουμε στην επίλυσή τους. Για την άδεια του ΚΟΤ, έχουμε πετύχει να ανανεώνεται κάθε τρία χρόνια αντί κάθε ένα. Τώρα προσπαθούμε να πετύχουμε το ίδιο και για τις άδειες ποτού και μουσικής. Ένα άλλο πρόβλημα που μας απασχολεί είναι τα σκιάδια μαζί με τους ανεμοθώρακες, για τη χειμερινή περίοδο. Θέλουμε να βρεθεί μια μόνιμη λύση, ώστε να υπάρχει και ομοιομορφία και άριστη συνεργασία με το Δήμο Πάφου.  Στις προτεραιότητες του Συνδέσμου, είναι επίσης και η ρύθμιση τραπεζοκαθισμάτων στον εξωτερικό χώρο. Στόχος μας είναι να έρθουν κοντά όλοι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, ώστε να διεκδικούμε τα αιτήματά μας με μια φωνή».

Κρίση και κρίσεις…

«Η κρίση αλλά και ο κορωνοιός, οδήγησαν μεν αρκετές επιχειρήσεις να κλείσουν, αλλά και άλλες να ανοίξουν. Φαίνεται πως πράγματι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και είναι ευχάριστο να διαπιστώνουμε ότι έκαναν την εμφάνισή τους αρκετές καφετέριες και άλλοι χώροι, ειδικά στην παλιά πόλη. Και σ΄αυτό  φαίνεται πως συνέβαλαν και τα έργα εξωραϊσμού του εμπορικού κέντρου, που έφεραν τον κόσμο ξανά πίσω. Θεωρώ ότι δεν είναι φούσκα όλο αυτό, αλλά θα πρέπει να προσεχθεί ώστε να μην δίνονται άδειες για μαγαζιά τόσο κοντά το ένα με το άλλο, και με πανομοιότυπο προϊόν. Η προστασία του επαγγέλματος, είναι κάτι που θα απασχολήσει το Σύνδεσμό μας σύντομα. Είναι κρίμα, να έρχονται νέοι άνθρωποι και να επενδύουν τόσα λεφτά σε ένα χώρο και να τους αφήνουμε να καταστραφούν, λόγω ακριβώς του αθέμιτου ανταγωνισμού και της μη κατοχύρωσης. Η τοπική αρχή βοηθά όπου μπορεί. Σε θέματα ενοικίων συζητούνται χαλαρώσεις , εκεί κι όπου όντως υπάρχει πρόβλημα. Στη διάρκεια της καραντίνας, πήραμε μια μικρή βοήθεια από το κράτος, η οποία ωστόσο, δεν αντιστοιχεί στην τεράστια ζημιά που έχουν υποστεί οι ιδιοκτήτες».

‘Αγίου Αντωνίου΄, η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα…

«Η πεζοδρόμηση της Αγίου Αντωνίου, ήταν και η καταστροφή της άλλοτε πανίσχυρης περιοχής, με τα μπαράκια και τα ρεστοράν που έσφυζαν από ζωή. Ο Κύπριος θέλει να περνά και να βλέπει οδηγώντας το αυτοκίνητο του για να αποφασίσει που θα μπει να διασκεδάσει. Θα έλεγα όμως ότι και τα ίδια τα καταστήματα αμέλησαν ή αδιαφόρησαν να πάρουν μέτρα, ανακαίνισης κλπ, ώστε να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα. Η αστυνόμευση επιβάλλεται στην περιοχή, διότι το απαιτεί η ίδια η νυχτερινή ζωή. Σήμερα, περνώντας από την Αγίου Αντωνίου, θαρρείς ότι διέρχεσαι μια εμπόλεμη ζώνη. Εγκαταλειμμένα μαγαζιά, σπασμένα τζάμια, καμένες προθήκες. Ο δήμαρχος Πάφου, προσπάθησε να βρει τους ιδιοκτήτες, για να δουν από κοινού τι μπορούν να κάνουν, ώστε η περιοχή να βρει τον παλιό καλό της εαυτό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής. Θα προσέξουμε διότι, η Πάφος παίρνει ένα καλό μερίδιο της τουριστικής πίτας, για σχεδόν έξι μήνες το χρόνο, αρκεί και εμείς να αποδειχθούμε ‘καλοί πρεσβευτές’ του προϊόντος που ‘πουλούμε’. Δηλαδή τα εστιατόρια και οι άλλοι χώροι πρέπει να δείχνουν καθαρά και λουσάτα, ώστε να προσελκύουν τον τουρισμό, ντόπιους και ξένους.

Σαν άλλος Ηρακλής…

«Ο απελθών πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ, Φύτος Θρασυβούλου θεωρώ ότι ήταν ένας μοντέρνος Ηρακλής. Έδωσε πολλές μάχες για το καλώς νοούμενο συμφέρον των μελών του συνδέσμου όλα αυτά τα χρόνια. Πάλευε με τη Λερναία Ύδρα, έκοβε ένα κεφάλι, βλάσταιναν άλλα δύο. Υπήρξαν κάποια άτομα που δεν τον στήριζαν, αλλά το μυστικό είναι να υπάρχει ομαδικότητα και εμπιστοσύνη. Το δικό μου όραμα, είναι να απλοποιηθεί ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων μας, ώστε να ήμαστε πιο ήρεμοι και πιο ευέλικτοι σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Πιστεύω ότι ήμαστε σε καλό δρόμο και ακολουθούμε μια κοινή αρχή με το Δήμαρχο Πάφου, ο οποίος δείχνει πρόθυμος να στηρίξει τον κλάδο».

 

Ευχαριστούμε τον εκδότη του περιοδικού Prestige Κλεάνθη Σκορδή, που μας επέτρεψε να αναδημοσιεύουμε την συνέντευξη του Προέδρου του ΣΙΚΑΠ Άγγελου Ονησιφόρου, καθώς και την αρχισυντάκτρια του περιοδικού  Λένια Τσαδιώτου, που πήρε τη συνέντευξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: