Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Αναστάτωση δημιουργούν ανεπιτήρητοι σκύλοι στην Κάτω Πάφο

Σε αναστάτωση βρίσκονται κάτοικοι της περιοχής της Κάτω Πάφου από σκύλους που αφήνει ανεπιτήρητους η ιδιοκτήτρια τους με όλα τα αρνητικά επακόλουθα. Η υπόθεση έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η κοινοτική αρχή της Κάτω Πάφου και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πάφου .

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ κάτοικοι της οδού Κικέρωνος στην Κάτω Πάφο, επτά σκυλιά που αποτελούν αγέλη αφήνονται ελεύθερα πρωί και βράδυ τρομοκρατώντας όποιον περνάει από την περιοχή.
Στην περιοχή υπάρχει ξενοδοχειακή μονάδα, οι ένοικοι της οποίας έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στην διεύθυνση του ξενοδοχείου. Τα σκυλιά σε αρκετές περιπτώσεις εισέρχονται στις αυλές των κατοικιών σκορπάν τα σκουπίδια ενώ έχουν δαγκώσει και σε διαφορετικές περιπτώσεις δύο πρόσωπα. Οι κάτοικοι της περιοχής καλούν τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν της κατάστασης και να εφαρμόσουν υποδειγματικά το Νόμο περί Ζώων. Στην ιδιοκτήτρια των σκύλων έχουν γίνει άπειρες συστάσεις από την Αστυνομία , χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα, όπως είπαν.
Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πάφου Δημήτρης Χαρπίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως έχει δεχτεί παράπονα από αρκετούς κατοίκους της περιοχής αλλά και άτομα που δραστηριοποιούνται στην Κάτω Πάφο, για τους σκύλους που η ιδιοκτήτρια τους έχει αφήσει ανεπιτήρητους. Ο κ. Χαρπίδης κάλεσε τους αρμόδιους να δώσουν άμεσες λύσεις πριν οι σκύλοι που οι παραπονούμενοι ισχυρίζονται ότι είναι επιθετικοί, δαγκώσουν τους διερχόμενους.
Η κατάσταση παρατηρείται τους τελευταίους τρεις με τέσσερις μήνες. Ο κοινοτάρχης της Κάτω Πάφου ανέφερε πως είναι φιλόζωοι, ωστόσο οι σκύλοι πρέπει να διέρχονται εκτός της κατοικίας τους με το λουρί τους προτού συμβεί κάποιο κακό.
Απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους αρμόδιους να θέσουν τέρμα, στην κατάσταση.
Την περιοχή επισκέφτηκαν και ο υπεύθυνος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δ. Πάφου Χρίστος Χρίστου.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: