Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Αγανακτισμένος ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ για τα νέα μέτρα στα κέντρα αναψυχής

 

Δυσφορία και αγανάκτηση εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) Άγγελος Ονησιφόρου για τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για  αναχαίτιση της πανδημίας.

Οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, τόνισε, αναμένουν ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή και εορταστική περίοδο, μια ευκαιρία να δουλέψουν ώστε να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους βιώσιμες. Εντούτοις, διαπιστώνουν πως η κατάσταση στα μαγαζιά τους είναι τραγική.

Ο κύκλος εργασιών μας, είπε, με την υιοθέτηση των νέων μέτρων έχει μειωθεί δραματικά, αφού είμαστε αναγκασμένοι να δεχόμαστε μόνο εμβολιασμένους πελάτες. Πληρώσαμε ως κέντρα αναψυχής το τίμημα της πανδημίας και συνεχίζουμε να το πληρώνουμε, αλλά με τα τελευταία, παράλογα μέτρα, βρισκόμαστε πλέον σε απόγνωση, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πώς είναι δυνατόν, διερωτήθηκε, να μπαίνουν στις επιχειρήσεις μας μόνο εμβολιασμένοι πελάτες αλλά οι υπάλληλοι μας, που δεν έχουν εμβολιαστεί να επιτρέπεται να εργάζονται, διενεργώντας rapid test κάθε δύο μέρες; Αυτό το μέτρα θα αποβεί πραγματικά καταστροφικό για τις επιχειρήσεις μας, τόνισε με έμφαση.

Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο, υπογράμμισε ο κ. Ονησιφόρου, δέχτηκε πάρα πολλά τηλεφωνήματα από συναδέλφους στην Πάφο, που βρίσκονται σε απόγνωση, μιας και ο κύκλος εργασιών τους μειώθηκε δραματικά.

 Φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε ανθρώπους να κυκλοφορούν στα εμπορικά κέντρα αλλά να μην μπορούν να κάτσουν σε ένα εστιατόριο ή μια καφετέρια, δήλωσε. Δηλαδή, οι ανεμβολίαστοι δεν μεταδίδουν κάνοντας τα ψώνια τους, αλλά μεταδίδουν στους χώρους εστίασης και αναψυχής; Για πόσο ακόμα θα στοχοποιούμαστε από την κυβέρνηση που προκαλεί ακόμα μια φορά υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κοινού; Πώς είναι δυνατόν τα ενδεδειγμένα τεστ εντοπισμού του ιού που έχουν εγκριθεί από τις κυβερνητικές υπηρεσίες εδώ και τόσο καιρό, να θεωρούνται τώρα ανεπαρκή και αναξιόπιστα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε αυστηρό ύφος, ο κύριος Ονησιφόρου κάλεσε εδώ και τώρα το Υπουργείο Υγείας να εξετάσει εκ νέου το σχετικό διάταγμα και να το αναθεωρήσει, ώστε οι επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης και αναψυχής να μπορούν να δέχονται πελάτες και με rapid test. Σε αντίθετη περίπτωση, είπε, οδεύουμε προς την καταστροφή.

Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα της πανδημίας και συνεργαζόμαστε αυτά τα δύο χρόνια με το Υπουργείο Υγείας αλλά η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί, ανέφερε, μιας και όπως προδιαγράφεται η κατάσταση, αρκετά κέντρα αναψυχής στην Πάφο θα βάλουν λουκέτο.

Κλείνοντας ο κ. Ονησιφόρου ανέφερε ότι το ζητούμενο τώρα είναι να ενώσουν δυνάμεις με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) ώστε να συντονιστούν, για να αντιμετωπίσουν τη δραματική κατάσταση που έχει προκύψει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: