Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Η αιχμηρή κωμωδία «Μέθοδος Γκρόνχολμ» από το Round Table 7 Πάφου, το Ladies Circle 5 Πάφου, με την υποστήριξη του Πετρίδειου Ιδρύματος

Τo Round Table 7 Πάφου και το Ladies Circle 5 Πάφου, με την υποστήριξη του Πετρίδειου Ιδρύματος, παρουσίασαν χτες ,  στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, στην Πάφο  την αιχμηρή κωμωδία «Μέθοδος Γκρόνχολμ» από το θέατρο ΑντίΛογος. 

Η παράσταση η «Μέθοδος Γκρόνχολμ» του Καταλανού συγγραφέα Jordi Galcer, είναι  βασισμένη σε πραγματική ιστορία και σε σκηνοθεσία του Νεοκλή Νεοκλέους,  ΚΑΙ , αποπειράται να μιλήσει για τη σκληρότητα στις εργασιακές σχέσεις και πιο συγκεκριμένα για μια από τις πλέον απάνθρωπες διαδικασίες: την επιλογή προσωπικού. 

Ο σκηνοθέτης Νεοκλής Νεοκλέους σε δηλώσεις του ανέφερε πως τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στους θεατρόφιλους θεατές της Πάφου γιατί τους υποστηρίζουν. Στην Πάφο είπε παρουσιάζουν παραστάσεις τέσσερις με πέντε φορές τον χρόνο.  Αναφερόμενος στην παράσταση είναι πως πρόκειται για ένα κοινωνικό θρίλερ με πάρα πολλά κωμικά στοιχεία. Ο συγγραφέας Jordi Galcer, είπε ο κ. Νεοκλέους,  συνδυάζει με μαεστρία το χιούμορ με το δράμα, τη δυστυχία με τη χαρά, το λογικό με το παράλογο, το φυσικό με το μεταφυσικό, όπου η μια ανατροπή διαδέχεται την άλλη. 
Το έργο συνέχισε , “διαπραγματεύεται το θέμα της εξουσίας και των πολυεθνικών εταιρειών οι οποίες εξομοιώνουν τις διευθυντικές θέσεις μαζί με την εξουσία και τους κάνουν να είναι όμοιοι” , έτσι ώστε ,όπως είπε, “ να μπορούν να  χειρίζονται τους υπαλλήλους και το πώς προσλαμβάνουν αυτούς τους ανθρώπους, γνωρίζοντας όλο το προφίλ τους και βάζοντας τους σε δοκιμασίες που μερικές φορές είναι απάνθρωπες και σκληρές”. Είναι, είπε ο κ. Νεοκλέους, ένα έργο όχι μόνο σημερινό αλλά και αυριανό , προσθέτοντας πως είναι ο τρόπος που υπάρχουμε μέσα σ’ αυτόν τον επαγγελματικό κυκεώνα, που είναι βλαβερός, και όχι δημιουργικός,  ούτε παραγωγικός.  Πρόσθεσε πως “ εμείς οι ηθοποιοί της παράστασης,  το κάνουμε με ένα σαρκαστικό τρόπο, με χιούμορ το οποίο επικοινωνεί την ουσία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με τον κόσμο “, ότι πρέπει δηλαδή, όπως εξήγησε, “ να έχουμε τις αντιστάσεις μας για να μπορούμε να δούμε τους εαυτούς μας αλλά και την δουλειά μας να προχωρεί, και να μην είμαστε υποχείρια “. 
Ο σκηνοθέτης χαρακτήρισε το έργο “ουσίας”,  που είναι τόσο καλογραμμένο  και πυκνά γραμμένο που δεν σ’ αφήνει ,όπως είπε, να ησυχάσεις ούτε ένα λεπτό. Επεσήμανε επίσης πως φτάνοντας στο τέλος διαπιστώνεις ότι όταν δεν χρησιμοποιείς την εξουσία με το σωστό, ηθικό και ανθρώπινο τρόπο είναι καταστροφή. 
Αναφερόμενος στο θέατρο ο σκηνοθέτης είπε πως είναι αυτό που μας δίνει ελπίδα για να δούμε τον εαυτό μας λίγο παρακάτω.  
Πρόσθεσε πως οι αντιδράσεις του κόσμου είναι πολύ θετικές.  Καταλήγοντας ο κ. Νεοκλέους εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Round Tablel 7  , το Ladies Circle 5 Πάφος και το Πετρίδειο Ίδρυμα. 
Εξάλλου ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πετριδείου Ιδρύματος Μιχάλης Μαραθεύτης σημείωσε πως το Πετρίδειο Ίδρυμα προάγει τον αθλητισμό την παιδεία και τον πολιτισμό. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια συνέχισε, στήριξε και την χτεσινή παράσταση με διοργανωτές το  Round Table 7 Πάφου και το Ladies Circle 5 Πάφου.
Οι ηθοποιοί  επί σκηνής ήταν  οι  Κλείτος Κωμοδίκης, Χρίστος Γρηγοριάδης, Νεοκλής Νεοκλέους και Χριστίνα Χριστόφια. Στην σκηνοθεσία ο  Νεοκλής Νεοκλέους, στον σχεδιασμό φωτισμού ο  Σταύρος Τάρταρης, στα σκηνικά – κοστούμια η Μαρίζα Παρτζίλη και στην μουσική επιμέλεια ο  Γιώργος Σιεχερλής.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΤΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
17.12.21

Δεν υπάρχουν σχόλια: