Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Σημαντική εξέλιξη στο νέο διάταγμα για τα κέντρα αναψυχής

Σημαντική εξέλιξη για τα κέντρα αναψυχής. Βάσει του νέου διατάγματος που μπαίνει σε ισχύ από αύριο Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, τα παιδιά ηλικίας 12-17 θα μπορούν να εισέρχονται στα κέντρα αναψυχής με την προσκόμιση αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης PCRή Rapidtest διάρκειας 72 ωρών, νοουμένου ότι συνοδεύονται από γονέα/κηδεμόνα που ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του πρόγραμμα.

Από τις 22 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, τα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών θα μπορούν να προσέρχονται σε χώρους εστίασης (συμπεριλαμβανομένων των χώρων εστίασης σε εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία), σε θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες θεαμάτωνκλειστά και υπαίθρια γήπεδα, γάμοι και βαπτίσεις με την προσκόμιση αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης PCRή Rapid test διάρκειας 72 ωρών, νοουμένου ότι συνοδεύονται από γονέα/κηδεμόνα που ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του πρόγραμμα.


Επίσης, από τις 22 Δεκεμβρίου 2021, όλοι οι εργαζόμενοι που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα κατά της Covid-19  ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης (διάρκειας 180 ημερών) υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCRή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapidtest με διάρκεια 7 ημερών για την είσοδο τους στον εργασιακό τους χώρο. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση εμβολίου.

Διευκρινίζεται ωστόσο από το Υπουργείο Υγείας  ότι, παρόλο που το μέτρο τίθεται σε ισχύ από αύριο Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, οι εργαζόμενοι έχουν στη διάθεσή τους διάστημα επτά ημερών για να εξεταστούν, αφού οι έλεγχοι θα αρχίσουν μετά τις 29 Δεκεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: