Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Με απόλυτη επιτυχία, στέφθηκε ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος Πάφος 2017


"Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους κολυμβητές, για την εξαιρετική πρωτοβουλία...!", τόνισε ο Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης.

     Εκατοντάδες κολυμβητές και άλλοι πολίτες παρευρέθηκαν το  το πρωί  του Σαββάτου στα Δημοτικά Μπάνια Κάτω Πάφου ανταποκρινόμενοι στην  πρωτοβουλία του Σωματείου των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου "Βρυσούθκια Κέλπετρη", για τη διοργάνωση, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017,  Κολυμβητικού Μαραθώνιου κολύμβησης.
 Με αφετηρία τα Δημοτικά Μπάνια 200 κολυμβητές αριθμός ρεκόρ , κολύμπησαν μέχρι την παραλία του ΣΟΔΑΠ  και επέστρεψαν στα Δημοτικά Μπάνια δημιουργώντας ένα πολύ εντυπωσιακό σκηνικό, στη μαγευτική θάλασσα της Κάτω Πάφου, αποσπώντας παράλληλα το χειροκρότημα και τα εύσημα  από ουκ ολίγους Παφίτες και ξένους περιηγητές που συγκεντρώθηκαν στον καθρέφτη της τουριστικής Κάτω Πάφου. 
Ο πρόεδρος του Οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης μας είπε: "Πρώτα από όλα θέλω να στείλω ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους Χειμερινούς Κολυμβητές, για την άρτια διοργάνωση. Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες, στα πλαίσια του Προγράμματος της Κοινωνικής Συμμετοχής. Ο στόχος είναι να γίνει θεσμός αυτός ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος, έτσι ώστε και μετά το τέλος του 2017 να υπάρξει και ανάλογη συνέχεια". Από την δική του πλευρά ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών΄, Ματθαίος Ιεροκηπιώτης τόνισε :" Ευχαριστούμε θερμά όλο τον κόσμο που ήρθε από κάθε γωνιά της Κύπρου στον Κολυμβητικό μας Μαραθώνιο, αλλά και τους φίλους που ήρθαν ειδικά από την Ελλάδα. Ο στόχος του μαραθωνίου, είναι να καθιερωθεί θεσμός με την ονομασία Κολυμβητικός Μαραθώνιος Πάφος 2017, για να αφήσουν και οι κολυμβητές το στίγμα τους στο σπουδαίο θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης." 

Σε όσους έλαβαν μέρος στο Μαραθώνιο , δόθηκε αναμνηστική φανέλα, δίπλωμα  και καπελάκι του Πάφος 2017, ενώ οι πρώτοι τρεις νικητές στις κατηγορίες αντρών και γυναικών βραβεύθηκαν από τον πρόεδρο του Πάφος 2017, Δρ. Χρίστο Πατσαλίδη με αναμνηστικά τρόπαια. Την εκδήλωση του Κολυμβητικού Μαραθωνίου, στήριξε το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με την προσφορά του ασθενοφόρου και την παρουσία των Νοσηλευτών του στα Δημοτικά Μπάνια, βοήθησαν επίσης οι Ναυαγοσώστες με τα τζετ σκι το Paphos Water Sport του Φάνου Πέτρου και το σκάφος της λιμενικής αστυνομίας. Χορηγός των επάθλων ήταν το καφέ Πιγκουίνο του Νίκου Σιμιλλίδη, νερά και χυμούς πρόσφερε η εταιρεία Λανίτης ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια της Σαλώμης Ευριπίδου , του Μιχάλη Κόνικκου, των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Χειμερινών Κολυμβητών και των εθελοντών του Πάφος 2017.