Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Νίκη της Ελλάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018



Ελλάδα και Βέλγιο συνέχισαν με νίκες στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018 και, έχοντας από εννέα βαθμούς η κάθε ομάδα, μοιράζονται την πρώτη θέση του ομίλου τους.


Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, την τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 πέτυχε η Εθνική Ελλάδος. Το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε στο Ταλίν με 2-0 της Εσθονίας, και παραμένει στην κορυφή του ομίλου μαζί με το Βέλγιο, διατηρώντας το +3 από τη Βοσνία.

Η καλή μέρα για τους Έλληνες διεθνείς στην «A. Le Coq Arena» φάνηκε με το ξεκίνημα του παιχνιδιού, όταν μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ και ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης πετάχτηκε στο ύψος του πέναλτι και με κεφαλιά νίκησε τον Ακσάλου (1-0).

Παρά το γεγονός ότι μέσα στα επόμενα 16 λεπτά το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, του Τοροσίδη και του Παπασταθόπουλου λόγω τραυματισμών, και όπως ήταν αναμενόμενο δέχθηκε και κάποια πίεση από τους γηπεδούχους, κατόρθωσε να ελέγξει τον ρυθμό και να μην απειληθεί ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο.

Αντιθέτως, στο δεύτερο μέρος, και έως ότου ο Κώστας Σταφυλίδης με θαυμάσια απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 61ο λεπτό διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα (2-0), οι Εσθονοί απείλησαν την εστία του Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος αποδείχθηκε ανίκητος, κάνοντας αρκετές σημαντικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των γηπεδούχων. Μάλιστα, η Εθνική Ελλάδος θα μπορούσε να είχε διευρύνει το δείκτη του σκορ, αν το σουτ του Πέτρου Μάνταλου στο 79ο λεπτό δεν είχε σταματήσει στη συμβολή των δοκαριών του Ακσάλου.

Ο Ούγγρος διαιτητής Ίστβαν Βαντ παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Οικονόμου, Μπαράνοφ, Ντιμιτρίεφ,

Εσθονία: Ακσάλου- Τενίστε (31` Καμς), Μπαράνοφ, Κλαβάν, Καλάστε, Μετς, Ντμιτρίεφ (79` Μοσνίκοφ), Λουτς (69` Πούργιε), Βασίλιεφ, Μαρίν, Ζενιόφ.

Ελλάδα: Καρνέζης- Τοροσίδης (18` Οικονόμου), Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (18` Ταχτσίδης), Μανιάτης (86` Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος, Καρέλης, Μήτρογλου.

Στον άλλο χθεσινό αγώνα του Ομίλου, το Βέλγιο συνέτριψε εκτός έδρας με 6-0 το Γιβραλτάρ.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, οι αγώνες της 4ης αγωνιστικής στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018 θα διεξαχθούν στις 13 Νοεμβρίου. Η Κύπρος θα υποδεχθεί το Γιβραλτάρ, το Βέλγιο την Εσθονία και η Ελλάδα τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Βαθμολογία: Βέλγιο 9, Ελλάδα 9, Βοσνία Ερζεγοβίνη 6, Εσθονία 3, Κύπρος 0, Γιβραλτάρ 0.



κυπε