Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Τροχαίο με δύο νεκρούς πρόσφυγες στο Ωραιόκαστρο ΘεσσαλονίκηςΈνταση επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όταν αυτοκίνητο παρέσυρε, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, μία γυναίκα πρόσφυγα και δύο προσφυγόπουλα, με αποτέλεσμα η γυναίκα και το ένα παιδί που εικάζεται ότι είναι γιος της να χάσουν της ζωή τους και το δεύτερο παιδί να τραυματιστεί.


Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε έξω από το κέντρο φιλοξενίας Φέσσα, στο Ωραιόκαστρο, και αμέσως μόλις έγινε γνωστό πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας εξοργίστηκαν και άρχισαν να χτυπούν το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο ατύχημα, το οποίο τελικά πυρπόλησαν, ενώ έβαλαν φωτιά και σε παρακείμενους κάδους απορριμμάτων. Επί τόπου είχαν σταματήσει και άλλα αυτοκίνητα εναντίον των οποίων κινήθηκαν ορισμένοι πρόσφυγες χωρίς όμως, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, να σημειωθεί κάποιο άλλο σοβαρό επεισόδιο.

Ο 76χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, ενώ διενεργείται προανάκριση για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό τροχαίο.

Το δεύτερο παιδάκι, ένα κοριτσάκι, που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν πρόκειται επίσης για παιδί της γυναίκας που εξέπνευσε, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στην περιοχή.κυπε